Izložba o urbanističkom razvoju Novog Sada od danas na Spensu

Izložba koja će predstaviti urbanistički razvoj Novog Sada pod nazivom "Novi Sad – Moderan grad" biće otvorena u subotu, 12. februara, na Spensu, jednom od simbola modernističke arhitekture grada.
Multimedijalna arhitektonska izložba osvrće se na procese industrijalizacije grada, radikalnih infrastrukturnih promena, novih prostora za život u gradu, kao i na mesta na kojima se uspostavljao društveni život građana u drugoj polovini 20. veka.  
"Novi Sad – Moderni grad" se ne osvrće na prošlost sa nostalgijom i idealizacijom, već sa željom da razumemo procese koji su oblikovali grad, onakvim kakav je danas.  
 
Kroz šest priča praćenih do sada neprikazanim arhivskim snimcima izgradnje grada, objasniće se svi ključni procesi koji su kreirali modernost Novog Sada. 
Izložba će biti smeštena u holu broj 8 (ulaz iz pravca Radničke ulice) do 26. februara. 
 
Otvaranje je u 18 časova. 
 
Autori su dr Dragana Konstantinović, Slobodan Jović, Maja Momirov, dr Miljana Zeković, dr Višnja Žugić i Bojan Stojković. 
  • Ranko

    14.02.2022 23:30
    Pozorišni trg 8
    Vašoj pažnji preporučujem nedavno završeni objekat italijanskih investitora na ovoj adresi!
    Zanima me vaše mišljenje.
    Hvala.
  • Stohadin

    12.02.2022 21:41
    Modernizacija
    Kako je krenulo sa "radijatorom",pupinovom staklenkom,biće centar isti ceo.
    Staklo,beton,metal i nazovi fasada kao ono preko puta pošte.
    Cela zmaj Jovina, Pašičeva i Dunavska će biti takvi.
  • Zo

    12.02.2022 14:09
    Urbanizovani haos
    Kakav urbanisticki razvoj, toga nema zadnjih 25 godina. Novi Sad je sve samo ne urbanizovan grad. Okrenite se oko sebe i zapitajte se sta je to gde zivite, urbanizam ili gradnja na steroidima sa smecem u paketu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021