Produženo leto na Kaleidoskopu kulture

Zvanično, leto u kalendarskoj godini završava 23. septembra. Nezvanično, leto u Novom Sadu ove godine je produženo.

To je zahvaljujući ovogodišnjem, petom po redu "Kaleidoskopu kulture" projektu Evropske prestonice kulture. Tople noći pune muzike, izložbi, predstava i umetničkih performansa očekuju nas i posle zvaničnog završetka leta, skoro do polovine oktobra.

Leto je godišnje doba tokom kojeg Novi Sad diše punim plućima i otkriva svoj puni sjaj. Zbog mnoštva događaja na otvorenom i brojnih dešavanjima, kako u centru tako i u drugim delovima grada, Novi Sad je ovog leta destinacija broj jedan. Mesta kao što su ulice, parkovi, dvorišta, pasaži i druga slična mesta biće pretvorena u prave umetničke podijume koji otvorenih ruku očekuju sve posetioce, jer leto u Novom Sadu traje duže.

Od 1. septembra do 7. oktobra, razna mesta širom Novog Sada na nepunih mesec i po dana pretvoriće se u svojevrsne pozornice za različite vrste umetnosti. Pet nedelja, pet vrsta umetnosti, na kultnim i novim mestima za kulturu, u novim i obnovljenim prostorima, spojiće lokalnu i evropsku scenu i sugrađane i sugrađanke, i pretvoriće Novi Sad u grad-kaleidoskop.
 
Kroz pet nedelja, u okviru "Kaleidoskopa kulture" predstaviće se različiti programi iz polja arhitekture, književnosti, primenjene, izvođačke i vizuelne umetnosti, a Novi Sad će biti domaćin za preko 200 umetnika iz raznih delova Evrope.
 
Detaljan program, programsku knjigu, satnice i sve informacije u vezi sa događajima programskog luka "Kaleidoskop kulture" možete pronaći na sajtu projekta novisad2022.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021