Bande navodnih navijača pale kola za 100 evra

I dalje nema informacija o povodu za paljenje automobila koji je vlasništvo Darka Jevtića, sekretara novosadskog SPS-a i njegove supruge Tatjane Ječmenice, selektorke teniserki Srbije.

I dalje nema informacija o povodu za paljenje automobila koji je vlasništvo Darka Jevtića, sekretara Gradskog odbora SPS-a i njegove supruge Tatjane Ječmenice, selektorke ženske teniske reprezentacije.

"Ni suprug ni ja nismo u sukobu ni sa kim, zato nas je ovaj vandalski čin šokirao. Ne možemo ni u koga da uperimo prst jer ništa nismo videli", kaže Tatjana Ječmenica za "Novosti".

Ona je navela da se slična situacija desila i 2006. godine, kada je goreo zadnji deo automobila, kod gepeka, ali su vatrogasci brzo reagovali. U oba slučaja niko nije povređen.

Darko Jevtić, koji je i direktor RK "Vojvodina", bio je prošle godine dva puta meta napadača ispred zgrade. Na njega su tada nasrnuli nepoznati momci, a do danas je ostalo nepoznato šta je bio motiv.

Ječmenica ne veruje da svi ovi napadi imaju veze sa navijačkim grupama, jer, kako kaže, njen suprug nema problema sa pripadnicima "Firme".

Utvrđeno je da je po haubi automobila polivena zapaljiva tečnost nakon čega je zapaljena vatra, a policija sumnja da iza paljenja automobila najverovatnije stoje navijači sa Grbavice.

Kako "Blic" nezvanično saznaje, sumnja se, međutim, da su huligani samo angažovani za ovaj posao, dok je nalogodavac nepoznat.

Huligani obavljaju "prljav posao"

"Česta je pojava da neko ko posluje na ivici zakona, a ima neraščišćena posla sa nekim drugim pojedincem ili grupama, angažuje huligane da obave "prljav posao", dok njegov pravi identitet uvek ostane sakriven", priča izvor lista i dodaje da trenutno na Grbavici postoje tri bande navodnih navijača Vojvodine, koji se osim dilovanja narkoticima bave i pružanjem ovakvih usluga za cenu od oko 100 evra po poslu.

Veliki deo ovakvih incidenata nikad ne dođe do policije, a i ako dođe retko se rasvetli. Žrtve često znaju ko ih je napao, ali ne otkriju policiji prave podatke, već sami smišljaju osvetu. Drugi problem je kodeks ćutanja koji vlada među nasilnicima, koji ne sarađuju sa policijom, što nalogodavce čini još bezbednijim, smatra izvor tog lista.

  • 02.04.2015 18:30
    100 evra po kolima :) e tako to ide kad je moral kolektivni fleksi vec deceniju dve
  • TipTop

    18.03.2015 16:25
    Navijaci su i hitler i obama i bin laden i legija, samo kad su politicari sveci. Ko bre jos moze da popije ove gluposti? Navijaci nisu cvecke, ali nikada nece biti veci kriminalci od vas politicara! Mozda se zamerio kumovima. Fin mladic...
  • Rajko

    18.03.2015 16:23
    OpetRajko
    Ovako mozemo resiti razne probleme po gradu ...

    Na primer, uklanjanje(oduzimanje) komsijinog nepropisno/bahato parkiranog automobila, intervencija zbog preglasne muzike kod komsije ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika