Četvoro putnika povređeno u autobusu GSP-a

Četvoro putnika povređeno je u autobusu GSP-a, garažni broj 678, na liniji 5 juče oko 11 časova neposredno pre stajališta u Šafarikovoj ulici u centru.

U Hitnoj pomoći za 021.rs navode da je njihova ekipa intervenisala zbog tri povređene žene i jednog desetogodišnjeg dečaka, koji su zadobili lakše povrede, uglavnom u vidu istegnuća.

U Gradskom prevozniku kažu za 021.rs da su putnici povređeni nakon kočenja koje se dogodilo jer je autobusu put presekao automobil koji je radio polukružno skretanje u Šafarikovoj ulici.

- Autobus se kretao iz pravca Novosadskog pozorišta ka stajalištu u Šafarikovoj i na raskrsnici je ispred njega naglo izleteo automobil koji je tu skretao. Vozač je morao naglo da zakoči i tada je nekoliko putnika povređeno. Vozilo je stalo na obližnoj stanici - kažu u službi za informisanje GSP-a.

U GSP-u negiraju da je vozilo prethodno jurilo i da su putnici zbog toga povređeni, i dodaju da svi vozači mogu da posvedoče da na tom delu poteza ulica Jovana Subotića - Uspenska teško da i jedno vozilo može da juri zbog semafora i čestih gužvi na toj saobraćajnici.

Takođe navode da je sam autobus u kome su se dogodio incident starije generacije, i zbog svog radnog veka više nije u mogućnosti da ide brže do dozvoljenog.

Autor: 021.rs

  • nista novo

    06.02.2016 19:15
    normalno stanje uma
    Tesko da nije jurio zato sto se jurca svugde i u svakoj mogucoj situaciji. Npr. znaju da startuju sa semafora kao da su u formuli mozda bas to i zamisljaju, jer ima dosta mladjih baraba koje voze.
    Pa onda recimo, bas pre par dana je jedan sofer koristio mobilni i krece sa stajalista a nije dao kartu poslednjem putniku koji je usao u bus, a jos nije bilo ni guzve, nego je njemu bilo zgodnije da krene prvo i koristi mobilni pa usput da daje kartu a ti se drzi dobro jer ne znas da li je jadan od ludaka...a vecina ih je od svih vozaca...
  • Putnik

    04.02.2016 12:50
    Mobilni telefon
    Mene interesuje da li su profesionalni vozači u gradskom prevozu izopšteni iz zabrane korištenja mobilnih telefona za vreme upravljanja autobusima? Koliko sam je primetio oni ko na centrali! Možda im je to drugi posao, snalazi se ko kako stigne, ipak treba platiti kiriju, račune, kredit...
  • Observer

    04.02.2016 10:53
    Nedavno sam se vozio u busu i vozac je bio toliko bahat, uopste nije obracao paznju na putnike. Jurcao je i sva sreca pa nije bila neka situacija da mora naglo da koci, inace bi pola putnika popadalo. Pitam se ko te vozace kontrolise i kakve osobe zaposljavaju na takvo ipak odgovorno mesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika