Kraj suđenja za ubistvo narko-bosa u "Gondoli", Buha izjavio da se kaje

Na kraju suđenja za ubistvo novosadskog narko-bosa Vojislava Škrbića, 22. maja 2014. u restoranu "Gondola" u centru grada, tužilaštvo je tražilo da obojica okrivljenih budu proglašeni krivim.
U završnoj reči tužioca istaknuto je da je Dušan Buha (26) iz Bačkog Dobrog Polja počinio ubistvo sa saizvršiocem Milošem Buhom (43) iz Stepanovićeva, kojem se sudi u odsustvu, jer je u bekstvu. Navedeno je da je ubistvo bilo planirano i da je ceo događaj u "Gondoli" trajao sedam sekundi. 
 
- To je dokazano Dušanovom izjavom i zapisnikom sa uviđaja, snimcima sa kamera iz restorana, ali i DNK-a analizom i nalazima balističara. O tome da ga je Škrbić prethodno u tri navrata maltretirao, Dušan Buha, kao ni svedoci tih događaja, nisu obavestili policiju - navode iz tužilaštva.
 
U jednoipočasovnoj završnoj reči, branilac Dušana Buhe, advokat Nemanja Vasiljević, zamerio je nalazu sudskih veštaka o psihološkom profilu njegovog klijenta. Smatra da je neuropsihijatrijsko veštačenje nepotpuno i da je Dušan Buha počinio ubistvo u stanju jakog afekta, u strahu jakog intenziteta zbog prethodnog Škrbićevog maltretiranja.
 
On je predložio da njegov branjenik bude oslobođen za krivično delo iz optužnice i da bi mogao da bude osuđen za ubistvo na mah.
 
Dušan Buha je rekao da se kaje i da nije imao nameru da ubije Škrbića. 
 
Branilac Miloša Buhe, advokat Slavko Pereski, osporavajaći navode uz optužnice da je postojao plan za Škrbićevo ubistvo, predložio je da njegov klijent bude oslobođen. Po njegovim rečima, nema dokaza da je Miloš znao za sukob između Dušana i Škrbića, jer je sa Škrbićem bio u dobrim odnosima.
 
U zgradu suda, Dušan Buha je iz Okružnog zatvora sproveden pod jakim merama obezbeđenja. I u velikoj sudnici bio je okružen sa nekoliko zatvorskih čuvara i pripadnika interventne jedinice.
 
Autor: 021.rs, Novosti
  • Nervirach

    06.02.2016 14:45
    Zasto bi mu bilo zao? Treba pohvalnicu da dobije. MUP da mu posebno zahvali jer je obavio njihov posao
  • Gradžanin

    06.02.2016 14:23
    Fuuuuuuuj na kompletno sudstvo! Umesto da policija pohapsi i likvidira "naslednike" ovog narko bosa, oni sa zebnjom sprovode one koji su se odvažili raditi njihov i posao suda! Nadam se da će se naći još takvih da pročiste ovo zlo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika