Ponovo odloženo suđenje Goranu Davidoviću

Sudija novosadskog Višeg suda Slobodanka Gutović je izjavila da je pripremno ročište u postupku protiv Gorana Davidovića i drugih odloženo zbog lažne dojave o podmetanju bombe.

Ona je navela će se pripremno ročište održati 6. jula.  

"Branilac optuženog Gorana Davidovića, advokat Branibor Jovičić, izjavio je da je u kontaktu sa svojim branjenikom, Goranom Davidovićem koji ga je obavestio da zbog završetka sređivanja papira u Italiji nije bio u mogućnosti da se odazove pozivu suda za danas zakazano pripremno ročište, ali je potvrdio da će Goran Davidović sigurno moći da pristupi na sledeće pripremno ročište jer je sada u završnoj fazi sređivanja dokumentacije koja bi mu omogućila povratak u Italiju. Sa tom svrhom, branilac je izneo tvrdnju da će se Goran Davidović odazvati narednom pozivu suda, da smatra da je važno da njegov branjenik bude prisutan na ročištu, pa je iz tog razloga tražio odlaganje današnjeg pripremnog ročišta", navodi se u saopštenju suda.

Podsetimo da je dojava o podmetanju bombe bila pola sata pre početka pripremnog ročišta koje je bilo zakazano za 9:30 časova. Postupak se protiv Davidovića vodi zbog optužbi da je sa svojom grupom 2007. napao učesnike antifašističke šetnje. Dodajmo još da protiv Davidovića nije bila raspisana poternica, iako se on više puta nije pojavio pred sudom.

  • Ex cop

    25.05.2016 20:32
    Dobra sugestija
    Dobra sugestija.Postaviti i detektore za eksploziv na ulazima u sud.Ovo oko zameranja od strane obezbeđenja ne razumem.Ja nisam iz te priče.
  • Miisim

    25.05.2016 16:40
    Zasto da mu sude kada je on srBsko luce od tadica pa na ovamo.
  • АДВОКАТ

    25.05.2016 15:54
    БРАНИЛАЦ
    Уз овакве браниоце тужилаштво нема шта да тражи. Познајем колегу и сматрам да својим богатим искуством успети да докаже невиност окривљеног!!! Превелика медијска пажња се поклања овом случају и суд је под великим притиском, што ће исходовати нефер суђењу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika