Za ubistvo u Suseku 30 godina zatvora

Zbog ubistva Milene Mijalčić (92) i njene ćerke Tatjane Velimirović (72) iz Suseka kod Beočina, u martu 2014. godine, Kemal Nunić (50) iz Šapca i njegov sugrađanin Dragan Stanković (28), osuđeni su u Višem sudu u Novom Sadu na ukupno 50 godina zatvora.

Treći optuženi za ovo ubistvo Saša Vujičić koji je tada imao 17 godina, po izlasku iz pritvora, iz kojeg je pušten uz meru pojačanog nadzora, nije bio dostupan sudu i izgubio mu se svaki trag.

Kemalu je zbog saizvršilaštva u ubistvu Tatjane Veličković izrečena dvadesetogodišnja kazna zatvora, dok je Dragan, optužen da je učestvovao u ubistvu obe žrtve, za svako osuđen na po 30 godina. Ipak, izrečena mu je jedinstvena kazna od tri decenije.

Zločin u Suseku se dogodio u noći između 21. i 22. marta 2014. godine u kući u Fruškogorskoj ulici u kojoj su živele majka i ćerka. Dvojica osuđenih su u dogovoru sa Vujičićem odlučili da opljačkaju Milenu i Tatjanu. Ušli su u kuću, na kojoj su prethodno sekirom razvalili ulazna vrata, a žene su zatekli na spavanju. Provalnici su ispreturali stvari i iz novčanika uzeli 3.000 dinara. Starice su se probudile i ustale da provere šta se dešava.

- Napadači su Tatjanu zadavili šalom i sa ušiju joj skinuli zlatne minđuše - navodi se u obrazloženju presude, prenose Novosti. - Maloletnik je devedesetdvogodišnju Milenu udarcem pesnicom oborio na pod, a zatim ju je Stanković nekoliko puta udario nogom u glavu, nanevši joj teške povrede. Nesrećna starica je, 8. aprila te godine, preminula u Kliničkom centru Vojvodine.

Posle izricanja presude, Draganu i Kemalu je produžen pritvor u kojem se nalaze od 28. marta 2014.

  • Sramota

    10.06.2016 12:15
    Nađite malu gnjidu
  • Gde Pobeći?

    10.06.2016 12:05
    Policijo i bogu si teška
    "pušten uz meru pojačanog nadzora," pa nestao u nepoznatom pravcu????
    I još hoće da ih građani cene i da im pomažu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika