Vlasnici pitbulova iz Petrovaradina pritvor do 30 dana

Igori Maksimović (29), vlasnici pitbulova koji su u ponedeljak rastrgli Đurađa Marčeta (84) iz Petrovaradina, određen je pritvor do 30 dana.

Ona je u sredu saslušana u novosadskom sudu, a tereti se za teško krivično delo protiv opšte bezbednosti počinjeno iz nehata. Predviđena kazna za ovo delo je od dve do 12 godina zatvora.

Dva psa koja su izujedala Marčetu i dalje se nalaze u prihvatilištu u Šangaju, a prema rečima direktora "Zoohigijene", Aleksandra Bursaća, prema načinu na koji su napali čoveka, može se zaključiti da su psi bili naučeni da napadaju.

"Psi su učeni kako da maksimalno naude čoveku i može se zaključiti da je kod pasa potencirana agresivnost", kaže Bursać za "Blic", ali napominje da ne veruje da su psi korišćeni za borbu.

Podsetimo, dva pit bula su u ponedeljak, 11. jula preskočila ogradu dvorišta kuće na Bukovačkom putu, u pokušaju da uhvate mačku Đurađa Marčete. On je pokušao da odbrani životinju i razdvoji pse, pri čemu je na smrt izujedan.

  • Bot

    18.07.2016 20:38
    Drago mi je da se javlja sve vise pametnih i savesnih ljubitelja pasa koji znaju sta znaci voleti psa (a i voleti uopste) i da je to vise od priglupog zalaganja za pseca prava i branjenja pasa na svakom koraku.

    Jedan tekst koji je napisao takav ljubitelj (Eh iz njega moze mnogo da nauci):
    https://m.facebook.com/notes/ruza-injac/dva-psa-koja-nikada-nikoga-nisu-ujela-ubila-%C4%8Doveka/1747004398912373/?refid=52
  • Marija

    18.07.2016 18:42
    Za eh
    Gospodine, koliko citam clanke i komentare vezane za pse, vi se u svakom stavljate u zastitu pasa i vlasnika.

    Mnogo vise biste postigli kada biste osudili svakodnevno nepostovanje propisa vlasnika pasa. Ili ih i sami ne postujete?

    Pre par nedelja je izujedana devojcica, a mogla je zavrsiti isto ovako. Mozda da su reci bile jace i da je nesto preduzeto do ovoga ne bi doslo. Ja sam takodje gradjanka i imam svoja prava koja vlasnici pasa ne postuju. Mislim da su mnogo vaznija dela od reci, a za postupke nesavesnih vlasnika reci nema jer ne zele da ih cuju.

    Ne moze se reci da je ovo jednostavno. Pogotovo jer se stalno desava.
  • Eh

    15.07.2016 01:05
    Nemam pita, staforda ili nešto slično, ali mi je žao kada čitam neke izjave, naslove i izlive sadizma u komentarima. Molim vas da ne potpirujete već hronično uznemireno stanovništvo korišćenjem izraza "zaklali", "rastrgali" i slično, držim da ste bolji od senzacionalističkih lešinara. Čoveka su usmrtila dva agresivna psa. Nije bitno koje su pasmine, bitno je da su agresivni. Suština je da je čovek usmrćen, nisu bitni za javnost detalji i slikovit opis koji mogu da isprovocirjua zlostavljanje životinja koje nemaju veze sa ovim slučajem i ponašanjem, što takođe predstavlja kriminal. Hvala vam unapred za profesionalizam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika