Novosađanin poginuo u pogonu u Sirigu, inspekcija počela nadzor

Inspekcija rada počela je nadzor u preduzeću "Topagrar" u Sirigu, u kojem je u ponedeljak na radu poginuo B. J. (26) iz Novog Sada.
Kako navode u inspekciji rada, pretpostavlja se da je do pogibije došlo kada se četvorobrazni plug-obrtač sa autoprikolice prevrnuo na radnika, koji je u tom trenutku bio sam u pogonu.
 
B. J. je u preduzeću "Topagrar" bio angažovan na poziciji komercijalista-viljuškarista i imao je ugovor o radu. Inspekcija rada dodaje da je odmah po saznanju za nesreću izašla na lice mesta i započela inspekcijski nadzor, a nakon utvrđivanja činjenica preduzeće se sve mere u okviru njene nadležnosti.
 
Podsetimo, kako je 021 nedavno pisao, od početka godine do sredine oktobra jedan radnik je preminuo, a 21 je teško povređen na radnom mestu. Radnik koji je preminuo stradao je na radnom mestu u fabrici šećera Sunoko u Vrbasu, 19. septembra. 
 
Inače, kako pokazuje statistika na nivou države, u Srbiji mesečno sedam radnika umre kao posledica nepoštovanja zakonskih propisa koji regulišu bezbednost na poslu, s obzirom na to da se uglavnom žuri da se poslovi na gradnji i u pogonu obave što pre.
 
Novosadska inspekcija vanredno ili redovno svakog dana poseti i kontroliše četiri firme. Od ukupno 1.070 kontrola do kraja septembra, utvrđeno je 847 primera kršenja zakona i doneta su rešenja o uklanjanju tih nepravilnosti. To znači da je kod skoro svakog poslodavca uočena barem jedna nezakonitost u sprovođenju bezbednosti i zdravlja radnika na poslu. Više o smrtnim ishodima i povredama na radu čitajte u našem tekstu OVDE.
  • Yonkan

    23.11.2016 07:15
    Ovo nije drzava vec najobicniji otpad.
  • MILE

    23.11.2016 06:44
    Naravno bice njegova krivica zbog nemarnosti na poslu a gazdi nista, nece ni trepnuti.
  • Detelina

    22.11.2016 23:49
    Robovlasnicki odnos prema radniku u mnogim slucajevima,gde zaposleni nema skoro nikakva prava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika