Osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva sina

Viši sud u Novom Sadu osudio je Željka Abadžića (55) iz Bačke Palanke na tri godine zatvora zbog prošlogodišnjeg pokušaja ubistva sina.

Abadžić je na prvostepenom suđenju osuđen na godinu zatvora za krivično delo ubistva iz nehata u pokušaju. Ta odluka ukinuta je nakon žalbe Tužilaštva i odbrane Apelacionom sudu i predmet vraćen na ponovno suđenje, piše "Dnevnik".

Predsednik veća sudija Vidoje Mitrić u obrazloženju presude kazao je da je optuženi kažnjen minimalno za pokušaj ubistva ublažavanjem kazne uvažavajući specifičnost situacije u porodičnom okruženju u kojem se događaj desio, kao i njegovu neosuđivanost.

Prema navodima optužnice, 14. avgusta prošle godine, oko 20:30 sati, u dvorištu kuće u Ulici Branka Bajića 55 u Bačkoj Palanci, u kojoj boravi, u stanju kada je njegova sposobnost bila bitno smanjena da shvati značaj svoga dela i da upravlja svojim postupcima jer je je bio pod dejstvom alkohola, okrivljeni je s umišljajem pokušao da liši života svog sina N. A.

On je nakon rasprave oko sinovljevog zaposlenja iz dvorišta ušao u kuću, gde je uzeo kuhinjski nož sa sečivom dugim 12,5 centimetara, počeo je da se gura s njim te je pri tome zamahnuo nožem i zadao mu jedan ubod u deo trbuha, odnosno vitalan predeo tela, nanevši mu tom prilikom tešku telesnu povredu u vidu ubodne rane s posledicom krvarenja iz presečenih krvnih sudova, pri čemu je bio svestan dela i da je ono zabranjeno, te se tereti za ubistvo u pokušaju, navedeno je u optužnom aktu.

Podsetimo, okrivljeni Abadžić je u završnoj reči ponovio da se ne oseća krivim za delo koje mu se stavlja na teret i kazao da nije hteo da ubije svog sina, već da ga samo zaplaši.

Pre iznošenja završnih reči, branilac optuženog advokat Petar Janković priložio je sudu peticiju sa 70 potpisa kolega okrivljenog, koji su apelovali da sud uzme u obzir olakšavajuće okolnosti.

  • ubistvo iz nehata?

    04.12.2016 21:16
    Kakvo ubistvo iz nehata u pokusaju ?
    Nehat = nije hteo
    Pokusaj = hteo je

    Samo u Srbiji
  • Maslian

    04.12.2016 19:50
    Pa ja ne znam jel normalno da se to ako je neko pijan i drogiran napravio krivično delo, uzima kao olakšavajuća okolnost na sudu? O, svašta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika