Okrivljeni za pokušaj ubistva u Rumenačkoj tvrdi da nije kriv i da se kaje

U novosadskom Višem sudu ponovo je otvoren dokazni postupak, nakon ukidanja prvostepene presude, protiv R.M. (27) iz Silbaša, okrivljenog da je lane u Novom Sadu pokušao da ubije D. B, s kojom je bio u vezi.
On je prvostepeno osuđen na tri godine zatvora za pokušaj ubistva.
 
"Meni je i dalje mnogo žao zbog toga što se desilo, ne verujem da će to kajanje ikada prestati. Ne priznajem delo koje mi se stavlja na teret, ja ni u jednom trenutku nisam želeo da je ubijem", kazao je juče okrivljeni, a prenosi "Dnevnik".
 
Okrivljeni je ranije izjavio da je samo hteo da zaplaši oštećenu, da ju je sustigao i zagrlio, a da je ona počela da se bacaka i otima te da su oboje pali i da staklo nije pritiskao ivicama na njen vrat.
 
Oštećena D. B. je u celosti ostala pri svojoj ranijoj izjavi, u kojoj je rekla da je, nakon što je okrivljeni razbio staklo, počela da trči prema policiji i kad je shvatila da on trči za njom i da će je stići, istrčala je pred kola koja su se kretala po kolovozu, pokušavajući da ih zaustavi i da je vrištala. Nije uspela da otvori vrata automobila jer ju je okrivljeni ščepao otpozadi i oborio je na travu.
 
Prema navodima optužnice, R.M. je 23. jula 2015. godine, u Rumenačkoj ulici, prekoputa broja 163, usled ljutnje i besa, pokušao da ubije D. B. Nakon svađe s njom, slomio je staklo na ulaznim vratima obližnje zgrade i s tim parčetom stakla u rukama krenuo prema oštećenoj, koja je trčeći pokušavala da pobegne prema obližnjoj policijskoj ispostavi, dozivajući u pomoć. Kada ju je sustigao na kolovozu, uhvatio ju je za leđa i oborio na travnjak pored puta, na koji je pala leđima, a potom seo na prednji deo njenog tela. Tom prilikom ju je pitao: "Jel’ nećeš više da budeš sa mnom?“, a ona mu je odgovorila da neće. On je na to rekao: "E, sad ćeš videti. Ubiću te".
 
Dok je levom rukom držao devojku za vilicu, ubo ju je parčetom stakla u desnu stranu vrata i povlačio ga po vratu. Oštećena se branila stavljanjem šaka oko vrata, ali je okrivljeni nastavio napad, pri čemu je govorio da će ubiti nju pa sebe. On joj je pri tom naneo posekotinama lake telesne povrede po vitalnom delu tela u kojem se nalaze veliki arterijki i venski krvni sudovi, nervi, deo respiratornog i digestivnog trakta. Okrivljenog su od oštećene odvojili prisutni građani, što je ona iskoristila i pobegla s lica mesta, kaže se u optužnom aktu.
 
Nastavak suđenja zakazan je za 26. decembar, kada se očekuje ponovljeno saslušanje dvoje svedoka i veštaka, a možda i kraj pretresa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika