Tri godine zatvora za pokušaj ubistva na Detelinari

Novosađanin Đ.K. (32), okrivljen za pokušaj ubistva 2013. godine na Detelinari, juče je osuđen u novosadskom Višem sudu na tri godine zatvora.
Njemu je određena i primena mere elektronskog nadzora.
 
On je optužen da je 27. decembra 2013. godine oko 17:30 sati u Ulici Janka Veselinovića na Detelinari jurio A. S. oko parkiranog automobila, s nožem u ruci, sečiva dugog šest centimetara. Kad je oštećeni pao na kolovoz, ubo ga je u pazuh, nanevši mu tako teške telesne povrede opasne po život.
 
U obrazlaganju presude navedeno je da su pri odmeravanju ublažene kazne uzeti u obzir kao olakšavajuća okolnost mladost okrivljenog u vreme izvršenja dela i njegova neosuđivanost.
 
On je na suđenju priznao da je ubo nožem mladića s kojim se ranije posvađao dok su igrali fudbal, koji ga je, prema njegovom rečima, napao sa svojim drugarima, ali nije priznao delo jer, kako je kazao uz izvinjavanje oštećenom u sudnici, nije imao nameru da ga ubije, već se branio.
 
Advokat okrivljenog advokat Ljubomir Apro napomenuo je da smatra da se u tom slučaju radi o nužnoj odbrani i da bi eventualno moglo biti reči o krivičnom delu nanošenja teških telesnih povreda.
 
"Događaju je prethodilo mnogo toga. Mom branjeniku je život bio ugrožen – bio je u sitauaciji tri na jedan. Da je hteo da liši života, on bi to i uradio, bio je u prilici. Takođe, moj branjenik se korektno ponašao sve vreme u postupku, priznao je šta je učinio, ali ne i delo koje mu se stavlja na teret. Traba ga kazniti, ali ne za ono što stoji u optužnici", naveo je advokat optuženog. 
 
Podsetimo, okrivljeni se ranije u postupku branio da je oštećeni vikao na njega dok je on mirno čekao picu i da mu je tom prilikom udarcem razbio usnu, a da ga je tukao i njegov drugar pa se odbranio nožićem, koji je kasnije bacio u Dunav.
 
Povređeni u toj prilici A. S. je sasvim drugačije opisao događaj i naveo da ga je okrivljeni, s kojim je ranije imao verbalni sukob, gurao i rekao da će ga izbosti i da je pomislio da ovaj to čini da bi mu oteo novac iz ruku.
 
Branilac okrivljenog advokat Apro najavio je žalbu na presudu.
  • Pusic Dragan

    13.12.2016 10:34
    Pa na Detelinari su konacno napravili reda sve iskorumpirane policajce iz te stanice su izbacili bracu koja je po Detelinari godinama terorizirala maltretrala i tukla pazi uvek slabije od sebe su konacno prijavili krivicno na sud i vec su osudjeni i jos ce biti. Svako ko podrzava nasilje i nasilnike u zatvor dugogodisnji sa teskim fizickim radom pred pecima kao u Zenici. A sve se vraca sve se placa bey brige dobice sta zasluzuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika