Opet odloženo suđenje Davidoviću, ovaj put zbog bolesti tužioca

Suđenje Goranu Davidoviću za izazivanje incidenta kod Doma vojske u Novom Sadu 2007. godine, kada je grupa zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj napala učesnike antifašističke šetnje, odloženo je danas zbog bolesti zamenika javnog tužioca Zorana Jakovljevića.

Novi glavni pretres zakazan je za 27. februar i na njemu bi trebalo da budu saslušani preostali svedoci. Prvooptuženi Goran Davidović, koji živi u Italiji, nije se ni danas pojavio na suđenju, a zbog neodazivanja na pozive suda još od 24. septembra 2009, doneta je odluka da mu se sudi u odsustvu.

Glavni pretres u ovom postupku počeo je 17. oktobra prošle godine, devet godina posle napada na učesnike antifašističke šetnje, a tom prilikom iskaz je dao drugooptuženi Nedeljko Pešić koji je negirao krivicu. I Pešić i Davidović optuženi su za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Sud ranije nije prihvatio predlog odbrane da se kao svedoci ispitaju i dvojica učesnika incidenta Dolf Pospiš i Predrag Milovanović, jer su oni priznali krivicu i nagodili se sa tužilaštvom. Njihove presude biće pročitane kao dokazni materijal u predmetu.

U oktobru prošle godine tužilaštvo je odustalo od gonjenja sedam pripadnika Nacionalnog stroja zbog dešavanja u Domu vojske, jer su 2007. godine osuđeni u Prekršajnom sudu zbog tog istog incidenta.

  • Profa l sektor

    12.01.2017 17:52
    NS pravosudje
    Ako ste oslobodili N, Canka za prebijanje i maltretiranje (koji je to javno priznao), zasto bi ste bilo koga drugog osuđivali. Nema smisla.
  • VladaN

    12.01.2017 15:54
    Ne trošite više...
    ...novac poreskih obveznika. dotičnoj ljigi doživotno zabraniti ulazak u ovu državu (ako je ima) i kraj.
  • futog

    12.01.2017 14:23
    wew
    A ko je prosli put bio bolestan? Smesno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika