Meštaninu Đurđeva devet godina i tri meseca zatvora za pokušaj ubistva sina

N.S. (73) iz Đurđeva osuđen je u novosadskom Višem sudu na devet godina i tri meseca zatvora za pokušaj ubistva sina.
On je okrivljen da je 2015. godine u porodičnoj kući pokušao da ubije sina V.S, tako što mu je hicem iz pištolja naneo tešku telesnu povredu. 
 
Veće, kojem je presedavala sudija Slobodanka Gutović, odlučilo je takođe da on plati i novčanu kaznu od 100.000 dinara, kao i da ostane u pritvoru, u kojem je od 24. oktobra pretprošle godine.
 
Kako piše "Dnevnik", on je u završnoj reči napomenuo da nije imao nameru da ubije sina. Dodao je da, da je hteo da učini tako nešto, mogao je to uraditi lovačkom puškom u dva navrata kad je imao problema s njim, ali nije.
 
N.S. se tereti da je 24. oktobra 2015. godine oko 19 sati u Ulici Svetozara Miletića pijan pucao u sina, koga je, kao i članove njegove porodice, zlostavljao i psihički maltretirao, uz pretnje i fizičke nasrtaje. Nakon svađe, koju je sam započeo, i zahteva sinu da više ne parkira svoja kola na ulici ispred ulaza u kuću, okrivljeni je ušao u deo porodične kuće u kojoj stanuje na spratu, uzeo iz komode revolver nepoznate marke, improvizovane izrade i u njega stavio malokalibarski metak i još tri takva u džep pantalona.
 
S vatrenim oružjem, za koje nije imao dozvolu, sišao je do dela kuće u kojem stanuje oštećeni sa suprugom i decom pa kada je ušao u hodnik, krenuo je ka vratima trpezarije u kojoj mu je bio sin s porodicom. Kada je došao do vrata te prostorije, tu su se pojavile njegova snaja i unuka, koje su videle da osumnjičeni iz džepa pantalona vadi pištolj koji je uperio ka njima.
 
U tom trenutkuu na vratima se pojavio i V. S. i kada je video da osumnjičeni drži pištolj uperen u njegovu suprugu i ćerku, on ih ugurao nazad u trpezariju i stao ispred osumnjičenog ne bi li ih zaštitio. U strahu da će osumnjičeni pucati, imajući u vidu višegodišnje pretnje, rukom je uhvatio cev pištolja s gornje strane ne bi li ga sprečio u nameri. U tom trenutku osumnjičeni je ispalio metak koji je teško ranio sina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika