Osuđen na 16 godina zatvora za ubistvo i ranjavanje u Suseku

Novosadski Viši sud osudio je danas Boška M. (65) iz Suseka na 16 godina zatvora za ubistvo komšije Milomira Duranića (66) i ranjavanje njegove nevenčane supruge Jovanke.
Osuđen na 16 godina zatvora za ubistvo i ranjavanje u Suseku
Foto: 021.rs
Boško je komšiju ubio prošlog leta sa dva hitca iz lovačke puške, a nesrećni čovek preminuo je na licu mesta sa čak 32 prostrelne rane. Nakon što je ubio komšiju, on je pucao i na njegovu nevenčanu suprugu Jovanku P, koju je ranio.
 
U pitanju je prvostepena presuda, na koju postoji pravo žalbe Apelacionom sudu.
 
Kako piše "Blic", sudija Tamara Radović kazala je da je sud našao da se radi o teškom ubistvu, iako je odbrana navela da je trebalo da se sudi za krivično delo ubistvo, za koje je zaprećena manja kazna.
 
Okrivljeni je tokom suđenja rekao da je u trenutku kada je počinio ubistvo bio pod dejstvom alkohola, te da nije znao šta će se desiti. On je takođe rekao da mu je žao i da to ne bi opet uradio, a kako je objasnio, pucao je na čoveka i ženu koji su radili u dva reda voćnjaka, nakon čega se okrenuo i otišao.
 
Boško M. će po nalogu suda ostati u pritvoru do početka služenja kazne u koju mu je uračunato vreme provedeno u pritvoru, pošto je uhapšen neposredno posle pucnjave.
 
Podsećamo, ubistvo se dogodilo u julu prošle godine, u jutarnjim časovima, kada je Boško ušao u dvorište Duranićeve kuće u Ulici Nikole Tesle u Suseku i s dvadesetak metara udaljenosti pucao u Duranića, koji je bio u voćnjaku. Nakon toga je pucao i na Jovanku, koja je zadobila teške povrede.
 
Nesuglasice, koje su kulminirale ubistvom, trajale su godinama i započele su zbog svađe oko ograde između njihovih imanja, a u novosadskom sudu se već pet godina vodi i jedna parnica.
  • An

    15.05.2017 09:09
    Za tesko ubistvo je predvidjena kazna preko 10 godina ili od 30 do 40 godina koja je daje samo za najteze slucajeve. Osudjen je za tesko
  • Zbunjen

    11.05.2017 15:15
    Kazna za teško ubistvo je 30-40 godina.Ako je izrečena kazna 16 ,znači li to da VJT nije podiglo Otužnicu za teško ubistvo,nego za obično, pa je sudija izrekla maksimalnu kaznu koliko može po zakonu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika