Novosadske zlatare od lopova otkupljivale nakit ukraden Novosađankama

Novosadska policija podnela je krivične prijave protiv petoro vlasnika ili zaposlenih u zlatarama, jer su otkupljivali nakit koji potiče iz krivičnih dela.
Istražujući slučajeve tzv. drskih krađa, odnosno otimanja zlatnog nakita Novosađankama, policija je došla do saznanja da se ukradeno zlato prodaje u pojedinim zlatarama u Novom Sadu i Odžacima.
 
Pretresom tih zlatara, po nalogu suda, pronađeni su predmeti za koje se sumnja da potiču iz pomenutih krivičnih dela, kao i oko 20 kilograma zlata i srebra za koje vlasnici nisu posedovali odgovarajuću dokumentaciju.
 
Nakit je, uz potvrdu, oduzet radi kontrole zakonitosti nabavke i prodaje koju će sprovesti pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa poreskom policijom.
  • Janja

    19.08.2017 22:51
    Odavno..
    se zna za takve otkupe..Pre 6 godina sam, podnela prijavu protiv zlatara iz Jevrrejske ulice..imao je 2 radnje u u to vreme tu...Sa sve dokazom, da je otkupio ukradeno zlato ,od maloletnog lica.. I... ništa.. jednom me zvali iz privrednog suda.. i to je to.. Pojeo vuk magare..Sada , kao, tek neko ukapirao šta rade.. Ma...hajdeee..
  • malo me je lecnuo

    16.08.2017 22:40
    jedan od komentara
    Ima li iko u zemlji Srbiji ko jos veruje da nasi prave nakit od zlata, pa oni ga uvoze svercuju i nikad nisi siguran sta si dobio a sta platio. Vrlo mali deo se zbilja pravi od otkupljenog zlata, pa zapitajte se zasto nema Zlatare Majdanpek zasto je slovenacko zlato preskupo ali pravi kvalitet i nebi rekla da to radi samo pet zlatara rade svi samo se bolje pokrivaju i posto sam bas ovih dana obilazila zlatare zbog poklona sokirala sam se i odustala i cirkone placamo kao zlato.
  • Aleksandra

    16.08.2017 15:57
    ma hajde...
    Gde je završilo zlato na kraju priče?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika