Sima Strahota nagodbom dobio 12 godina robije za ubistvo kod "Moje kafanice"

Novosađanin Stevan Josić (34), zvani Sima Strahota, osuđen je nakon nagodbe u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, a što je potvrđeno u Višem sudu, na 12 godina zatvora zbog događaja kod lokala "Moja kafanica" u kojem su stradala dva mladića.
Sima Strahota nagodbom dobio 12 godina robije za ubistvo kod "Moje kafanice"
Foto: 021.rs
Kako prenosi "Dnevnik", više od godinu i po dana se čekalo na pravosnažost optuženice, a taj slučaj je u početku krivičnom prijavom ocenjen kao teška ubistva, za šta je zaprećeno do 40 godina zatvora. On se teretio da je ispred lokala "Moja kafanica" 21. decembra 2016. godine ubio Dragana Jovanovića Gidru (26) nekadašnjeg vođu navijačke grupe "G-3", i pilota Darija Roklicera (29).
 
Na kraju je to prekvalifikovano u obično ubistvo s maksimalnih 15 godina zatvora, dok je drugi mladić izgubio život pri krivičnom delu učestvovanja u tuči sa smrtnim ishodom.
 
"Posle svega, pojedinačno je okrivljenom za obično ubistvo izrečeno 12 godina zatvora, a za učestvovanje u tuči sa smrtnim ishodom dve godine, te je tako dogovoreno da jedinstvena kazna za oba dela iznosi 12 godina", potvrdio je advokat Milan Latinović.
 
Optužnica je prošle godine podignuta protiv Stevana Josića, koji se teretio da je počinio dvostruko teško ubistvo. Optužnice su bile podignute protiv još nekoliko osoba, ali se dvoje optuženih žalilo na nju.
 
Optužnica je podignuta i protiv Miroslava Knežića Kimija, kome se stavlja na teret da je pomogao Josiću posle ubistva. Osumnjičeni su bili i trojica Novosađana koji su radili u obezbeđenju "Moje kafanice", P. R, policajac V. K. i M. K. Među osumnjičenima su se našli i Beograđanka A. Č. i B. Č. iz Sremske Mitrovice, koji su bili u društvu s dvojicom usmrćenih. 
 
Prema prvim saznanja, 21. decembra, u posleponoćnim časovima, došlo je do svađe u lokalu, a potom i tuče, koja se preselila na ulicu, gde je došlo do dvostrukog ubistva.
  • A ostali

    12.07.2018 18:45
    koliko su oni dobili nagodbom?
    Koliko je ovo loša nagodba po okrivljenog i veliki uspeh tužillaštva pokazaće presude ili nagodbe ostalih okrivljenih.
    Zna li se koliko su oni dobili? Ili je tužilaštvo odustalo od gonjenja?
  • Futog

    12.07.2018 13:25
    Www
    Gde je Evropa sada ? Pa vide li kako radi Vucicevo sudstvo?
  • Sloba

    12.07.2018 13:09
    Rijaliti
    Sad kad izadje, pa udje u Parove ili Zadrugu, pa fanovi, pa lova, ludilo..idemoooo Sima do pobede!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika