Novosadska policija uhapsila carinika i vozača autobusa zbog mita, prijava i protiv 26 putnika

Novosadska policija uhapsila je carinskog službenika na Graničnom prelazu Bezdan, D.B, kao i vozača autobusa D.L. zbog primanja i davanja mita.
Novosadska policija uhapsila carinika i vozača autobusa zbog mita, prijava i protiv 26 putnika
Foto: Pixabay
Carinik se sumnjiči da je od vozača autobusa primio 600 evra kako ne bi obavio carinsku kontrolu putnika i autobusa koji je vozio za Italiju. Takođe, zbog davanja mita krivična prijava biće podneta i protiv 26 putnika zbog sumnje da su po prethodnom dogovoru skupili 600 evra kako bi podmitili carinika.
 
Vozač autobusa je od putnika, koji je saobraćao na relaciji Italija-Srbija, skupio 600 evra koje je dao carinskom službeniku i na taj način posredovao u podmićivanju.
 
Od putnika je privremeno oduzeta roba koja nije prošla carinsku kontrolu.
 
Obojici osumnjičenih je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.
  • Nadja

    03.10.2018 21:07
    Carinici policija korupcija
    Znaci vec 30godina unazad svaki godisnji odmor tako smo prosli.u avgustu su tako iz izlaska srbija prema Nemackoj isto uzimali u bus od svakog 5 Evra,a tako i u September iz Nemacke ka Novi Sad po 5 Evra.Zar nije dovoljno sto SE sve placa prilikom putovanja.prtljag,kafa,voda itd.Karta260€.2evra ulaz na peron.ziveli
  • Nadja

    03.10.2018 20:59
    Carinici i vozac mito
    E to se radi na svim granicnim prelazima,uvek je tako bilo i bice.Ne samo autobusom vec i privatnim vozilima je isto.carinici traze 10-20 e,po osobi u autu.ako i nemas nista za carinu.Traze da im evre das.a ako SE protivis nacice Ti bilo kakav kvar na vozilu.strasno a i policija takode.nisu svi ist Ali vecina.tosam otisla svake godine kad
  • dule

    26.09.2018 11:16
    Jel može neko da mi objasni zašto bi ljudi podmićivali srpskog carinskog službenika prilikom IZLASKA iz Srbije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika