Novosađanin priznao da je pretio preko Tvitera, tvrdi da je to zbog lekova

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Novosađaninu Đuru Trkulji, osumnjičenom da je preko Tvitera pretio smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i najavljivao otmicu člana njegove porodice.
Novosađanin priznao da je pretio preko Tvitera, tvrdi da je to zbog lekova
Foto: Pixabay
Trkulja je tokom saslušanja u tužilaštvu priznao da je izvršio dva krivična dela ugrožavanje sigurnosti koja mu se stavljaju na teret, tvrdeći da je to učinio pod uticajem medikamenata. On je na saslušanju pred tužiocem u svojoj odbrani naveo da je "svestan da je napravio glupost" i iskazao je žaljenje zbog toga, navodeći da je tvitove pisao pod uticajem lekova koje je pio po savetu lekara zbog depresije.
 
Inače, osim Vučiću, Trkulja je pretio i ministru policije Nebojši Stefanoviću i novinaru "Pinka" Damiru Hajdanoviću.
 
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je okrivljenom odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.
 
Na ovo rešenje ima pravo žalbe u roku od tri dana.
 
Postupak protiv Trkulje vodi Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal jer je delo izvršeno preko društvenih mreža.
 
Opširnije čitajte u našem tekstu OVDE.
  • Ko

    08.12.2018 02:13
    Da
    Ovaj čovek je sin profesorsa Milana Trkulje našeg velikog stručnjaka iz oblasti ekonomije. Čovek je završio 4 fakulteta. Jedini njegov problem je taj što zbog svog intelektualnog nadprosečnog kapicetat izopšten iz okruženja. Nisam ga dugo video, čuo sam da je počeo da se okreće Bogu i da propoveda kao pastor u nekoj crkvi. Iskreno mislim da ima veliki potencijal i ne verujem šta mu se događa. Msilim da nije trebao da preti ali je to definitvno uradio u nekoj psihičkoj neravnoteži jer znam da je imao nesanice i da je često radio noću, učio čitao. O kome se zapravo radi i da je više takvih ljudi u politici pogledajte video. to je jedan pošten i intelegantn čovek koga su samo čekali da mu spakuju. I prošloj vlasti je bio opozicija i hteo je da osnuje Socijal Libelarnu Stranku. Na žalost ne laže i nije revrtljiv tako da mu projekat nije uspeo. Đao mi je zbog toga što će morati da bude 30 dana u pritvoru, veoma mi je žao... Inače gospodin Trkulja se borio za Srpski narod u Hrvatskoj pogledajte video https://www.youtube.com/watch?v=d3wXRgYXaqM molim redakciju da objavi ovo.
  • Gligorije

    07.12.2018 09:35
    E pa
    Zvaćemo ga od sad' ...Đuro Robija.
  • Latinica

    07.12.2018 01:09
    Gradonačelnik Subotice je pretio realno, uživo i zapravo, pa nikom ništa.
    Radikali pretili na sred televizije rdjavim kašikama, pa nikom ništa.
    Tabloidi i tabloidne televizije lažu i prete svakodnevno, pa nikom ništa.
    Ovo što se desilo ne branim, niti su napisali šta je pisalo na twiteru, ali očigledno nije bila realna pretnja. Ali sad je bilo svašta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika