Novosađaninu određen pritvor od mesec dana zbog tvitova

Nekadašnjem diplomati Đuru Trkulji, koji je sinoć uhapšen u Novom Sadu zbog tvitova kojima je, kako ga terete, ugrozio sigurnost više osoba, određen je pritvor do mesec dana.
Novosađaninu određen pritvor od mesec dana zbog tvitova
Foto: 021.rs
Njegov advokat Branko Dušić rekao je za N1 da je Trkulja priveden zbog tri tvita - jednog upućenog predsedniku Aleksandru Vučiću, drugog u kom spominje takođe visokopozicioniranog političara, ali čije ime Dušić ne navodi, i trećeg tvita upućenog osobi koja nije na visokoj funkciji. Trkuljin advokat kaže da je jednomesečni pritvor određen upravo zbog tog trećeg tvita.

Supruga Đure Trkulje, inače doktora ekonomije i teologije i bivšeg diplomate pri UN, ispričala je za 021.rs da su specijalci dok su oni bili odsutni, upali u njihov dom, sve ispreturali, sačekali bračni par ispred zgrade i priveli Trkulju. Tada im je rečeno da je to zbog tvitova.

Vesna Roknić za 021.rs priča da njen muž na društvenoj mreži piše obične poruke koje pišu i drugi građani, među kojima su i oni koji pokazuju nezadovoljstvo sadašnjim stanjem u zemlji.

"Radi se o tvitu nekog opšteg sadržaja, nezadovoljstva, da nema posla, da narod odlazi iz zemlje, da ćemo ostati i bez lekara. To su činjenice koje je napisao. Nije to ništa posebno, to su stvari koje svi komentarišu", navela je Vesna Roknić za 021.rs.

Supruga ovog Novosađanina se nada da će biti oslobođen.

Kako se uverio 021.rs, profil Đure Trulje na Tviteru pokazuje da je vrlo aktivan na ovoj društvenoj mreži i da često prenosi tvitove koje pišu opozicioni političari, mediji i drugi korisnici, dok njegovih ličnih tvitova nema u velikom broju.

  • Sremac

    10.12.2018 08:42
    @BoeserWolf
    Probudi se iz zimskog sna, Novi Sad se osamostalio od k. und k., još 1918. godine, kao i Baranja, Bačka, Banat i Srem, odnosno nekadašnje Srpsko Vojvodstvo.
    Sloboda je tada došla, a privremeno nam je opet oduzeta 1941. do 1944. godine (okupacija od strane Nemaca i Mađara), ali evo danas uprkos komunističkom negovanju separatizma i autošovinizma, opstali smo i slobodni smo od neznanja, gluposti, pohlepe, i sličnih manira koji su nekada krasili ove prostore, dok su bili pod okupacijom stranaca.
  • BoeserWolf

    08.12.2018 11:41
    Autonomaski sendvic
    @:Vojvodjanin 05.12.2018 • 10:35
    Samo nezavisna Vojvodina ljude spasava.

    Predlazem da se NS prvi osamostali, Vojvodini ce svanuti.
  • Pićuka

    07.12.2018 13:55
    Jednoga dana kada normalan narod pobedi na izborima scenario je sledeći. U Srbiji nije normalan onaj koji nije poludio, što znači da će mo mi normalni a poludeli, napraviti takav pičvajz da će te vi poludeli od rođenja tražiti avionsku kartu za Siriju, a aviona nema. Normalni ,koji su u međuvremenu poludeli, vrištaće nad vama svake sekunde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti