U Beču pucano na sina Kićuna Vilotijevića nekadašnjeg vođe kriminalnog klana u Novom Sadu

U sačekuši u Beču, u kojoj je u petak ubijen Vladimir Roganović član kavačkog klana, pucano je i na Stefana Vilotijevića (22).
Crnogorski mediji javili su da je on kasnije preminuo u bolnici, ali potvrde te informacije nema. 
 
Stefan Vilotijević je sin nekadašnjeg vođe kriminalnog klana u Novom Sadu Kićuna Vilotijevića, koji je ubijen 1999. godine na Limanu 2 i mlađi brat Filipa, koji je izrešetan 2015. na Paliću. I njegova sestra Jelena Vilotijević Lalušić uhapšena je pod sumnjom da je trgovala drogom.
 
Najmlađi Vilotijević je prošle godine uhapšen zbog sumnje da je ometao policajce u obavljanju dužnosti. U saopštenju novosadske policije bilo je navedeno da se teretio da je, u ulici Đorđa Magaraševića, ometao policajce u kontroli njegovog vozila, te da je jednog od njih izazivao na tuču.
 
Stefan je ranije privođen zbog sumnji da je imao veze sa ubistvom Marka Milićevića, inače sestrića Irineja Bulovića, ali je posle 27 dana u pritvoru pušten, pošto nije bilo dokaza.
 
Ubistvo njegovog oca Kićuna Vilotijevića zvanično je najstarije nerešeno ubistvo u Novom Sadu. Ubijen je u klasičnoj sačekuši ispred kafića "Kaskada" na početku ulice Narodnog fronta. Važio je za jednog od vođa crnogorskog kriminalnog klana u Novom Sadu. 
 
Stefanov brat Filip bio je dobro poznat policiji pre nego što je ubijen 2015, sa 27 godina. Godinu dana pre ubistva imao je 16 krivičnih prijava. Bio je deo iste ekipe kao i Aleksandar Roganović (1994) koji je u Veterniku ubijen samo dve nedelje ranije.
 
Pravosnažno je osuđen zbog pucnjave na beogradskom splavu "Džast vanila" koja se dogodila 2013. godine. Tada je Vilotijević u društvu Vukašina Cmiljanića pucao na splavu i tom prilikom ubijena je Tamara Radulović (29), devojka koju je pogodio zalutali metak. Vilotijević je dobio dve i po godine zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti, jer je pucao u pod.
 
Novosadskoj javnosti bio je poznat i kao akter pucnjave ispred OŠ "Žarko Zrenjanin". Opširnije o ubistvu Filipa Vilotijevića čitajte OVDE
 
Kićun Vilotijević ima i ćerku. Jelena Vilotijević Lalušić (27) je u maju ove godine uhapšena pod sumnjom da je jedan od vođa grupe koja se bavila prodajom droge. Tada je u akciji novosadske policije uhapšen i njen suprug.
  • Limanka

    25.12.2018 00:25
    Fini neki svet
    A vraćaju li ti crnogorci diplome kad već imaju svoju " državu ", " crkvu ", " jezik "...
    Nu što će im jadni naše diploome
  • NS

    24.12.2018 17:22
    Pričala mi jedna poznanica da je Stefanovu majku pre nekoliko godina upozoravala da joj sinovi ne krenu poput ubijenog oca Kićuna ali očigledeno nije imalo efekta. Posle joj stariji sin ubijen pa sad mlađi teže ranjen ali neće oni njega ostaviti na miru, videćete. Kod tih narko dilera nema oprosta.
    Sad mu je majka otišla u Beč da ga poseti u zatvoskoj bolnici. Da liće pokušati da ga opameti ne znam, ali je ona volela takve delije pa se i udala za Kićuna.
    Nenad Opačić je izgleda najduže živeo a za njega sam davno čuo kad je dizao pušku na nekog policajca koji je kao i on. Njegova žena je znala kakav je pa se ipak udala za njega a njena majka je bila učiteljica ali je imala već više sudskih procesa zbog prevara banaka i ljudi ali još nije stigla do zatvora. Opačićev sin je već na proslavi 18. tog rođendara imao teži incident a čujem da je i sada u mutnom društvu pa ono ne pada iver daleko od klade je istinito.
  • Det

    24.12.2018 13:28
    Divim se ovim komentarima. Svi ste pametni i sve znate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika