Sukob kriminalnih klanova: Bomba stigla iz Novog Sada za 20.000 evra

Eksplozivna naprava koja je 25. aprila 2017. godine podmetnuta pod "golf" i aktivirana, kada je teško povređen Duško Roganović, blizak kavačkom klanu, stigla je iz Novog Sada i plaćena je 20.000 evra, piše "Blic".
Sukob kriminalnih klanova: Bomba stigla iz Novog Sada za 20.000 evra
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako navodi taj list, to je u iskazu podgoričkom sudiji u istrazi protiv kriminalne organizacije koju vode Ranko Radulović, Erogen Brajović i Igor Vukotić, otkrio svedok saradnik, poznat kao Jadranko Jonski.
 
On je rekao da je u pokušaju ubistva Duška Roganovića učestvovao optuženi Stefan Perović, "koji je jednu osobu iz škaljarskog klana povezao sa poznanikom iz Novog Sada koji pravi eksplozivne naprave". Mediji u Crnoj Gori pišu da je Perović tu bombu doneo u Crnu Goru i predao je nekom od "škaljaraca", kao i da je koštala oko 20.000 evra, bila je mase pola kilograma i aktivirana je daljinskim putem. 
 
- U srpskoj Atini oba kotorska klana imaju svoje saradnike, pa nije nemoguće da im pomažu u likvidacijama suparnika. "Kavčani" su bliski sa kriminalnom grupom oko Vilotijevića, a "škaljarci" sa Veselinom Vukotićem, koji je i rođak braće Jovice i Igora Vukotića, za koje se veruje da su vođe ove kriminalne grupe - kaže sagovornik "Blica" blizak bezbednosnim službama.
 
Prema njegovim rečima, osumnjičeni Perović, koji ima tek 20 godina, verovatno je bio samo kurir, u stvari njegov zadatak je bio da eksplozivnu napravu prošvercuje iz Novog Sada u Herceg Novi i preda je osobi koja će je podmetnuti pod automobil. Ko je sastavio eksplozivnu napravu, zasad nije poznato, kao ni to da li su bombaša "škaljarci" angažovali direktno iz Crne Gore ili im je tom pomogla novosadska veza.
 
Duško Roganović, koji je u toj eksploziji ostao bez nogu, bio je osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo vođe navijača "delija" Marka Vesnića iz Beograda i ranjavanje Ivana Markovića u Igalu 2009, ali mu je kazna smanjena na osam godina robije. Samo tri meseca posle napada na njega, u Herceg Novom je ubijen njegov otac Niko Roganović i to ubistvo još nije rasvetljeno.
 
Dva klana: Roganović-Vilotijević vs. Radulović-Vukotić
 
Spregu članova oba kotorska klana sa kriminalcima iz Novog Sada potvrđuje i ubistvo Vladimira Roganovića, Duškovog brata od strica, pre mesec dana u Beču. Sa njim je tada bio Stefan Vilotijević, sin Kićuna Vilotijevića, Nikšićanina koji je "emigrirao" u Novi Sad. 
 
Porodica Vilotijević je u decenijskom ratu sa nikšićkom familijom Radulović. Glava porodice Radulović, Ranko, sada je osumnjičen da je stvorio kriminalnu grupu koja je pokušala da ubije Duška Roganovića, ali i dvojicu Vilotijevića, Marka i Vladimira, sinove Kićunovog brata Milana - Leze Vilotijevića. Leza Vilotijević je inače ubio Slavka Radulovića, Rankovog brata, a likvidacija Kićuna Vilotijevića u Novom Sadu nerasvetljena je mada se veruje da je povezana sa krvom osvetom.
 
Nikšićanin Veselin Vukotić, koji je već dugo stacioniran u Novom Sadu, privođen je pre desetak dana u akciji MUP-a. Vukotića (61) već dugo potražuje Crna Gora i to zbog ubistva Duška Boškovića u Prčnju 1997. U Briselu je sa Andrijom Draškovićem i Božom Spasićem bio osuđen na doživotni zatvor zbog učešća u ubistvu albanskog aktiviste Envera Hadrija u tom gradu 1990. godine.
  • Nezavisni Analitičar

    24.01.2019 16:50
    Kladio bih se da niko od njih više ne može nabrojati ko je tu koga ubio, kad i zašto. Ovde ni bog otac više ne bi raspetljao ko je protiv koga i ko kome "duguje"... Znači, biće još ubistava.
  • need for speed

    23.01.2019 15:54
    Izvolite...
    Samo noge ili ... ? >Samo noge. >Jel visok? >Da. > Onda pola kile. Za odmah ili za poneti? > Za poneti. > Izvolite, to vam je 20.000. > Hvala i doviđenja. > Doviđenja. > Eeej zaboravili ste jogurt.
    Jbt ko bureke da kupuju i nose
  • Kršni Đetić

    22.01.2019 20:52
    Obraza Časnog
    Ja vala niđe ne mrdam iz NS, a vi domorodci možete samo da grakćete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika