Napadaču na novosadskog advokata do 30 dana pritvora

Meštaninu Sremske Kamenice R.B, osumnjičenom za pokušaj ubistva novosadskog advokata Branislava Travice i nelegalno nošenje oružja, posle saslušanja u novodsadskom Višem javnom tužilaštvu, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana.
Napadaču na novosadskog advokata do 30 dana pritvora
Foto: 021
Ova mera izrečena mu je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i da ponovi krivično delo.
 
On je, kako pišu "Novosti", na saslušanju izrazio kajanje zbog nemilog događaja od prošle subote, kada je potegao pištolj na advokata Travicu. Izneo je svoju odbranu i delimično priznao krivično delo za koje se sumnjiči.
 
Pravdajući se da je tog dana bio pod uticajem alkohola, ovaj inženjer poljoprivrede je, prema nezvaničnim saznanjima, još ispričao da je ostao bez posla i stalnih prihoda, a školuje dvoje dece, studenata.
 
Napad na Travicu se dogodio 26. januara oko 14 časova, nedaleko od advokatove vikendice u Sremskoj Kamenici. Detaljnije OVDE.
 
"Sa komšijom nisam u sukobu", rekao je ranije advokat Travica, dodajući da mu je i dalje nejasno zbog čega je ovaj nasrnuo na njega naoružan. "Kasnije sam video da su mi na automobilu izbušene sve četiri gume, i sumnjam da je komšija i to uradio, jer je stajao kod mojih kola."
 
Advokatska komora Srbije pozdravila je brza hapšenja osumnjičenih za napade na advokate Branislava Travicu i Petra Đurovića u Čačku. U saopštenju AKS se ukazuje da upravo ovi napadi pokazuju u kakvim okolnostima advokati danas u Srbiji žive i rade i potvrđuju opravdanost svih mera koje je advokatura preduzela u proteklom periodu kako bi se poboljšala krivično-pravna zaštita advokata. Komora je izrazila nezadovoljstvo činjenicom što ni nakon šest meseci od ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića nema pomaka u rasvetljavanju ovog slučaja.
  • pravnik

    30.01.2019 09:45
    @istom merom
    zato sto pritvor nije mera kaznjavanja i niko jos uvek kaznjen. Posle zavrsenih postupaka i izrecene kazne se moze govoriti na ovu temu, za sad je jos uvek prerano
  • Istom merom

    30.01.2019 09:24
    Istom merom je kažnjen i čovek koji se stilski izrarzío na tviteru, a njegov stil je protumačen kao pretnja državnoj "eliti".
    Ko je dovljno razuman i prosvećen da po svom nahodjenju poistovećuje tvitovanje i stvarni pokušaj ubistva s predumišljajem nelegalnim oružjem?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika