Knjigovođa Eparhije sremske osumnjičen za pranje novca i proneveru

Blagajnik i knjigovođa Eparhije sremske, protojerej M. P. iz Sremskih Karlovaca, osumnjičen je za proneveru i pranje novca, zbog čega je uhapšen krajem prošle godine.
Knjigovođa Eparhije sremske osumnjičen za pranje novca i proneveru
Foto: 021.rs
Prema nezvaničnim saznanjima Blica, protojerej se tereti da je proneverio 12 miliona dinara. On je pušten da se brani sa slobode, a u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije novosadskom Višem javnom tužilaštvu potvrđuju da se protiv M. P. vodi istraga.
 
Beogradski list se poziva na izvor blizak istrazi, koji navodi da je u toku ispitavanje porekla novca koji je osumnjičeni, navodno, koristeći crkvene knjige uvodio u legalne tokove. Prema nezvaničnim saznanjima, on je delovao samostalno, a njegovi pretpostavljeni nisu bili upoznati sa ovim radnjama. 
 
Ukoliko se utvrdi da ne postoji pokriće za sporni novac, protojereju preti višegodišnja kazna zatvora.
 
Kako objašnjavaju u Višem javnom tužilaštvu, osumnjičeni se tereti za krivično delo pronevere za šta je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina, kao i za krivično delo pranje novca za šta preti zatvorska kazna od jedne do 10 godina.
  • Bla bla

    28.10.2019 12:56
    Bla blaBla
    Eno ga na slobodi vozi se i dalje po Karlovcima ništa nije dobio,napred Srbijo zemljo dembelijo...
  • bata

    05.07.2019 09:06
    krađa
    SKANDAL U SRPSKOJ CRKVI - NESTALO 80.000 EVRA IZ HRAMA?!

    Opljačkana kasa Patrijaršije: Blagajnik SPC ukrao milion evra gotovine
    Blagajnik Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke ukrao zbog gotovo milion evra iz patrijaršijske kase, a Prema našim saznanjima, iz patrijaršijske kase ukradeno je 19,5 miliona dinara, 40.000 švajcarskih franaka, 50.000 američkih dolara i 890.000 evra.
    Ovo što je ovaj uradio je sitno. Mene zanima gde je seksi pop iz Rume dobio premeštaj zbog skandala i snimaka gde vodi ljubav sa tuđom ženom?
  • sns

    27.02.2019 11:16
    Karlovci najnaprednija opstina a sve zahvaljujuci SNS u. Nema nezaposlenih, nove kuce vile nicu , voze se besna kola......a ti ljudi unistavaju preduzeca u kojima rade zbog svog ne znanja.....strasno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika