Suđenje za otmicu Gorana Cvijetića odloženo zbog ranjavanja Dalibora Bogdanovića Boće

Glavni pretres povodom otmice Gorana Cvijetića (43) u Novom Sadu 2017. godine juče je ponovo odložen u Višem sudu.
Suđenje za otmicu Gorana Cvijetića odloženo zbog ranjavanja Dalibora Bogdanovića Boće
Foto: 021.rs
Nakon odlaganja prethodnog ročišta, ovog puta je suđenje odloženo zbog toga što je jedan od petorice okrivljenih, Dalibor Bogdanović Boća (44) pre nedelju dana ranjen u eksploziji svog automobila, piše Dnevnik.
 
Prošli put je odloženo jer se ispostavilo da je branilac jednog od petorice okrivljenih, sada suspendovanog beogradskog policajca Vladice Rakića (37), radio kao operativac u nadležnoj policijskoj upravi u vreme kad se rasvetljavao pomenuti događaj. Posle toga, sud je angažovao branioca po službenoj dužnosti, koji je juče razrešen jer je optuženi angažovao novog advokata.
 
Ročište je odloženo za 24. septembar.
 
Petorici se sudi po optužnici za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 22. maja 2017. godine u ulici Kornelija Stankovića. Pored Bogdanovića, za otmicu su osumnjičeni i Goran Kovačević zvani Goranac (46), Nenad Stević (41), Vladica Rakić (38) i Božidar Bosnić (53).
 
Oni su tvrdili da su izveli Cvijetićevo "građansko hapšenje" kako bi ga predali policiji. Sumnjali su da je on umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i ranjavanje Nika Uskokovića januara 2017.
  • kalimero

    23.05.2019 00:03
    to je nepravda
    Nepravedno bi bilo, da se oslobode krivice. kakvo gradjansko hapsenje!? Pa oni su davno trebali biti uhapseni,zbog svih nedela i otimacina u ovom gradu.... svi to dobro znaju, a sve se precutkuje... dokle vise... zakon se mora primenjivati i prema njima, mimo toga ko stoji iza njih....
  • nevena

    19.05.2019 16:32
    Ubice šetaju gradom, i ništa se ne čini. Svi to vidimo a i pošteni policajci. Ako je neko uzeo sam pravdu u ruke, kada je već nema niodakle, skidam mu kapu. Onda ti policajci ni nisu bili otmičari, nego neki ljudi koje boli nepravda, pogotovo ako su znali žrtvu.
  • Advokat

    18.05.2019 01:35
    Pravda
    Cvijeticu je namešteno da bi se oprali otmičari...
    Otmica spada u teško delo....a pali na delu....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika