FOTO: Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo na Telepu

Novosadska policija je danas, nešto posle 11:30 časova, nedaleko od Brodogradilišta, uhapsila Gorana Jankovića (37) osumnjičenog za trostruko ubistvo na Telepu.
FOTO: Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo na Telepu
Foto: 021.rs

U novosadskoj policiji su za 021.rs potvrdili da je begunac uhvaćen posle tri dana potrage u kojoj su učestvovali svi sektori Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako saznaje 021.rs, hapšenje se dogodilo nedaleko od nekadašnjeg Brodogradilišta, a Ribarsko ostrvo i okolina bili su prepuni žandarmerije i policije naoružane dugim cevima. Prema navodima svedoka, hapšenje se dogodilo u tzv "Matijevićevoj šumi" iza restorana "Piknik", a osumnjičeni je bio u jednom od čamaca privezanih uz obalu.

Za sada nije saopšteno gde se begunac tačno nalazio i šta je radio proteklih dana. Podsetimo, policija i žandarmerija su proteklog vikenda neprestano češljali obalu Dunava, od Novog Sada do posle Futoga.

Mesto gde je uhapšen begunac

U policiji su naveli da je osumnjičenom određen pritvor do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu za teško ubistvo biti sproveden na saslušanje u okružno tužilaštvo.

Svedok hapšenja za 021.rs navodi da je Janković uhapšen u crnoj jakni i crnim farmericama, nakon što su celo pre podne pripadnici policije i žandarmerije pretraživali Šodroš i Ribarsko ostrvo.

"Pripadnici MUP-a su od jutros bili na Ribarskom ostrvu i okolini. Kada smo dolazili jutros video sam i da su napravili tzv. "levak" kod bivšeg Brodogradilišta i kasarne mornarice. Videli smo ih svuda po Ribarskom ostrvu i kako šetaju po Šodrošu, zavirivali su u svaki žbun, kuću i dvorište, a nama su pokazivali fotografije osumnjičenog i pitali da li smo ga videli. Negde oko 11:30 smo videli da svi trče ka jednom od šumaraka. Iz njega je izletelo desetak pripadnika žandarmerije, nosili su nekog čoveka i ubacili ga u maricu. Komšija koji je bio bliže je u tom mladiću prepoznao osobu sa fotografije koju su nam prethodno pokazivali", kaže svedok hapšenja za 021.rs.

Ovaj očevidac je za Novosadski informativni portal 021 naveo i da su od policajca čuli da se begunac prethodnih dana krio uz obalu Dunava u pošumljenim delovima i da su ga polako uhvatili u klopku jer nije više imao gde da se krije. 

Patrola žandarmerije u čamcu

Podsetimo da su u petak ujutro u porodičnoj kući na Telepu pronađena tela supruge Gorana Jankovića, Mirjane (32) i njenih roditelja Branislava (63) i Nade (57) Pajić, dok su u kući i dalje živi bili njegovi maloletni sinovi od 10 i tri godine. Njih je pronašao Mirjanin brat kojeg je prethodno pozvao jedan do dečaka, pa su deca trenutno smeštena kod ujaka.
 
Dodajmo i da je 10. maja Mirjana prijavila supruga za nasilje u porodici, da se vratila u dom svojih roditelja sa decom i da je njemu 11. maja izrečena jednomesečna zabrana prilaska.

  • Anavi

    28.05.2019 18:28
    Septička jama od pokrajine
    Koliko ljudi u Vojvodini i Srbiji ima zabranu prilaska svojim suprugama zbog ponovljenog porodicnog nasilja fizički, tupim predmetom ili vatrenim (ne)registrovanim oružjem?
  • Nemanja

    28.05.2019 12:57
    @Saša

    Neka hvala, kad budem hteo da čitam dela nekadašnjih akademika koji su pod stare dane pobrljavili i počeli da mahnitahu o bogu, znaći da je vreme da me praunuci strpaju u dom.
  • Saša

    28.05.2019 12:22
    preljuba
    Neznanje je i ovde problem. Kao i svuda.
    Čovek ne zna da, osim telesne, postoji i emocionalna, intelektkualna i duhovna ljubav. Čitajte vladetu Jerotića.
    Roditelje, decu, rodbinu voliš na duhovni način.
    Suprotan pol (ili isti) na telesni/fizički način.
    Posao, profesiju, nauku, knjige, pametne ljude voliš na intelektualni/umni način.
    Emocionalna ljubav je platonska ljubav - snovi, maštanja, čežnja. Često se i profesija voli na ovaj način.

    E sad, problem je što u braku moraš biti svestan da ženi/muškarcu ne možete pružiti sve. Otuda ide potraga na drugoj strani da se pronaže ono što nedostaje.
    Otuda ovake stvari.
    Preventiva je u edukaciji, novi predmeti u školama, treninjzi i sl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika