Državljanin Crne Gore uhapšen zbog falsifikovanja dokumenata Novosađanina

Državljanin Crne Gore Z.M. (42) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivična dela trgovine uticajem i falsifikovanja isprave, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Državljanin Crne Gore uhapšen zbog falsifikovanja dokumenata Novosađanina
Foto: Pixabay
On se sumnjiči da je uz pomoć J.P. (39), ranije uhapšene službenice PU Novi Sad, falsifikovao dokumenta Novosađanina Branka Perišića.
 
Policijska službenica J.P. sumnjiči se da je uhapšenom Z.M. dala podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za koga je utvrdila da nema biometrijska dokumenta.
 
Z.M. je osumnjičen da je zatim pribavio falsifikovani izvode iz matične knjige rođenih i iz knjige državljana, na osnovu kojih mu je J.P. sredinom marta izdala ličnu kartu na ime Branka Perišića.
 
Z.M je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zadržan do 48 časova, dok će protiv J.P. biti dopunjena ranije podneta krivična prijava. Prema pisanju medija, pretpostavlja se da je Z.M. član jednog od zaraćenih crnogorskih kriminalnih klanova.
 
U akciji je privedena još jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u izvršenju tih krivičnih dela, a pripadnici MUP-a u saradnji sa Tužilaštvom nastavljaju identifikaciju svih za koje se sumnja da su učestvovali u izvršenju.
 
U junu su uhapšeni službenica J.P. zbog postojanja sumnje da je izvršila krivična dela zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem, Novosađanin N. B. (41) i crnogorski državljanin M. V. (34) zbog krivičnih dela dela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave. Tada je protiv policijske službenice Z.D. (54) podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.
  • Dragan

    11.07.2019 10:58
    prevrsilo meru
    Citajuci ove redove ocigledno da je narodu dozlogrdila ovakva atmosfera u kojjoj danas zivimo. Svakako da je rec iskljucivo o kriminalcima a nikako o cestitim i postenim Crnogorcima.
    E, kako to da ne dizu glas protiv kriminala, moramo mi da ukazemo na preteran stepen kriminala koji nas je sve obuzeo a izuzetno je brutalan. To isto je zapazeno i sa najviseg mesta u zemlji.
    "НОВИ САД: Председник Александар Вучић најавио је, на свечаној промоцији нових припадника МУП-а у Новом Саду, жесток удар против нарко криминала у том граду."
  • Ivan Edvardi

    11.07.2019 10:26
    Ilirska ulica 43
    Dajte vise tu bagru pohapsite i u cuzu. Dosta nam vise da pljujete po Crnogorcima. Pravi Crnogorac je posten i radisan covjek. Nemojte mi samo o Srbskom nacionalizmu i sirenju lazi ovako kako s Crnogorci taki i ovaki. U svakom zitu...
  • Станко Србин

    11.07.2019 08:41
    Жал
    Мислим да је у питању грешка. Црногорци су били честити још за време Цара Николе. Али само зато што им је одсецао руке. Али нема више Николе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika