Troje poginulo i čak 12 povređenih u udesima u Novom Sadu i okolini

Tri osobe su poginule, a čak 12 osoba je povređeno u saobraćajnoj nesreći i udesima koji su se proteklog dana dogodili u Novom Sadu i u okolini.
Troje poginulo i čak 12 povređenih u udesima u Novom Sadu i okolini
Foto: 021.rs
Kako za 021 kaže portparolka novosadske Hitne pomoći dr Ivana Ramović, 43-ogodišnja putnica i 42-ogodišnji muškarac povređeni su u udesu koji se oko 8h dogodio na uglu Beogradskog keja i Episkopa Visariona. Reč je o sudaru dva vozila, a oboje su prošli sa trzajnim povredama vrata i nakon zbrinjavanja su prevezeni u Urgentni centar.
 
Skoro sat vremena kasnije na Bulevaru parijarha Pavla 26 (u neposrednoj blizini nove zgrade Hitne pomoći) oborena je 38-ogodišnja biciklistkinja. Zadobila je lakše povrede grudnog koša.
 
Lakše telesne povrede zadobila je otprilike u isto vreme 35-ogodišnja žena na uglu Dr Svetislava Kasapinovića. Nju je udarila auto-prikolica i nanela joj lakše povrede glave i leve potkolenice, dodaje dr Ramović.
 
Nešto pre 11 časova je u sudaru dva skutera u Ulici Živojina Ćuluma povređeno troje putnika. Muškarci starosti 32 i 35 godina, zadobili su lakše telesne povrede i nakon zbrinjavanja na licu mesta prevezeni su u Urgentni centar, a 13-ogodišnje dete je prevezeno u Dečiju bolnicu.
 
Saobraćajna nesreća koja je obeležila protekli dan dogodila se oko 12:30 na Zrenjaninskom putu, između Žablja i Kaća. Poginule su dve sestre iz Đurđeva, kao i 62-ogodišnja putnica, dok je 27-ogodišnji putnik teško povređen. Detaljnije o ovoj nesreći čitajte OVDE.
 
Sudar dva automobila dogodio se sinoć oko 22 časa na uglu Bulevara oslobođenja i Braće Ribnikar. Muškarac (26) zadobio je kontuziju desnog kolena, dok je 28-ogodišnja žena zadobila kontuziju kuka i posekotinu na glavi. Oboje su zbrinuti na licu mesta i prevezeni u Urgentni centar.
 
Kasno sinoć, 40 minuta nakon ponoći, dvojica muškaraca povređeni su na uglu Temerinske i Gundulićeve ulice. Povredu toraksa je zadobio 78-ogodišnji muškarac, dok je 25-ogodišnji muškarac prošao sa istegnućem vrata. Zbrinuti su i prevezeni u Urgentni centar, zaključuje dr Ivana Ramović za naš portal.
  • :/

    24.07.2019 10:20
    -
    @stvarno

    Nekada je pesak bio duzan da stane, osmotri situaciju, pogleda levo-desno, pa predje ulicu. Danas pesak skace pred sleper, jer sleper "mora da stane". Jedino sto je pitanje je da li moze da stane.
    Lepo je moj otac govorio: "ovde lezi onaj koji je znao da ima prvenstvo prolaza"
  • .

    24.07.2019 09:09
    @Stvarno
    Ja uvek stanem. Ali nebi trebalo. Postoji nekoliko semafora na svakoj drugoj raskrsnici koji su tempirani tako da naprave pauzu svakih 45 sekundi ako se i desi da se stvori ta kolona od 30 automobila o kojoj pricas, a iz iskustva znam da 30 automobila ne moze proci jedan semafor ni kroz zeleni talas, niti moze stati izmedju dve raskrsnice, tako da si malo preterao sada.

    Znamo i Vi i ja dobro koliko ima pijanih klinaca i kako prelaze ulicu bas na keju i zbog toga vozaci jesu (i moraju biti) na posebnom oprezu, ondnosno podrediti se ovoj pijanoj masi. Meni to ne zvuci normalno, odnosno za Srbiju mozda i zvuci.
  • EU

    24.07.2019 08:29
    Postoje drzave sa losijim putevima od nasih ali sa daleko manjim brojem nesreca .
    Ovde je u pitanju bahatost , pravo jaceg i inacenje drugom .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika