Hapšenja u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i "Putu", nameštali tendere za novi park

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su pet osoba osumnjičenih da su izvršile više koruptivnih krivičnih dela.
Hapšenja u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i "Putu", nameštali tendere za novi park
Foto: Pixabay
Kako je saopštila policija, uhapšeno je dvoje službenika Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, kao i radnica JKP "Put", zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja. Takođe, zbog sumnje na zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom, uhapšene su dve osobe iz lozničkog preduzeća "MN".
 
Osumnjičena trojka iz Novog Sada se tereti da su u toku 2018. godine, preduzeću "MN“ prilagođavali konkursnu dokumentaciju za javnu nabavku u vezi sa uređenjem parka u Novom Sadu sa infrastrukturom i javnim osvetljenjem, kao i da su na taj način ovom privrednom društvu pribavili protivpravnu imovinsku korist, u iznosu od 124 miliona dinara.
 
Sumnja se i da su oni sačinjavali i potpisivali građevinske dnevnike i obračunske listove sa neistinitim sadržajem u vezi sa izvedenim radovima na popravci oštećenih površina stepeništa na prilazu Sprskog narodnog pozorišta, na osnovu kojih su izvršena plaćanja prema "MN". Na taj način su, kako se sumnja, za ovo privredno društvo pribavili korist u iznosu od 1.6 miliona dinara, za koliko je oštećen grad Novi Sad i budžet Vojvodine. Više o ovim radovima čitajte OVDE.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.
 
Gradnja parka između Novog naselja i Detelinare nedavno je počela, nakon više godina od prvih najava. Kako će izgledati novi park možete videti OVDE.
  • Jo

    05.09.2019 12:50
    Nema
    Nisu oni siroti krivi. Da žuti nisu prodali sve što je moglo da se proda, ne bi oni danas morali da izmišljaju nove projekte, grade nepotrebne puteve... Negde mora da se krade. Zato je najbolji posao na svetu - političar! Ne treba ti ni znanje ni stručnost a lova do krova.
  • Novosadjanka

    04.09.2019 07:04
    MN
    Ovo za MN Loznucu mi je hit, sto ce kod privatnika radnici ici u zatvor....o zivote...
  • Igor Buric

    04.09.2019 06:51
    Rijeka
    Evo da nebude da sad pisem i kritiziram preko svih: dali je moguce u ovoj zemlji da nema lopovluka da neko zamisli da radi da zaradi i da zivi od toga a ne : ma ajmo maznuti 30 tona peska nece niko vidjeti dali smo ga stavili u park...dragi moji mentalitet ce se ovdje tesko promeniti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika