Počinje gradnja parka između Novog naselja i Detelinare

Četiri godine od prvih najava, na prostoru između Novog naselja i Detelinare u narednim danima počinje gradnja parka, saznaje 021.rs.
Počinje gradnja parka između Novog naselja i Detelinare
Foto: 021.rs

Početak radova je Upravi za urbanizam prijavio investitor - Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, a radove će izvoditi grupa firmi koje su još početkom marta dobile posao na javnoj nabavci. One su tada posebno poslale dopunu ponude, jer je prvobitni tender bio obustavljen zbog nepotpune dokumentacije.

Vrednost radova je 150 miliona dinara, a izvode ih novosadske firme "Graditelj NS", "Energotehnika - Južna Bačka", "KLM inženjering TM" sa podizvođačem "MN" iz Loznice. Oni imaju rok od 305 kalendarskih dana i posao bi trebalo da završe u februaru naredne godine.

Ovi radovi ne obuhvataju celokupno uređenje parka, već samo gradnju kanalizacije, vodovoda, javne rasvete, dve fontane i javnog toaleta. Kako će izgledati novi park možete videti OVDE.

Ovim radovima nije obuhvaćeno hortikulturno uređenje parka, što je najvažniji deo posla. Park na prostoru između ulica Radomira Raše Radujkova i Milana Ješića Ibre biće, prema planu, 70 odsto pokriven zelenilom. Ove poslove bi, prema ranijim najavama, trebalo da uradi "Gradsko zelenilo" i za to bi bili plaćeni kroz neki od redovnih programa uređenja i brige o zelenim površinama u gradu, što je već bio slučaj kada su prostor raščistili u septembru 2017. godine.

  • Marko

    23.04.2019 11:49
    Nisam u drzavnom sektoru i nikada mi nije bilo jasno kako moze da se desi da dodje do "nepotpune dokumentacije". Ako dobro rezonujem, ako nemas potpunu dokumentaciju, ispadasi iz igre a sledeci sa najboljom ponudom (i potpunom dok.) dobija projekat i kraj. Je l´ oni nama hoce da kazu da bas nijedna firma nije imala potpunu dokumentaciju? Da niko ljudi koji se svakodnevno bave oglasavanjem na tendere, i kojima je to jedini posao, nisu dovoljno sposobni da prikupe SVU dokumentaciju? Ma daaaaaj, koga farbate.
  • pera

    23.04.2019 07:38
    @gari
    cini mi se da si ipak malogradski gari :)
    veliki pozdrav
  • gari

    22.04.2019 22:49
    @pera
    vala ti poteci za Jovom Bakicem, od Andrjevice, a nas gradske ostavi ...mi znamo i bez vas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti