Počinju novi radovi na uređenju parka na Novom naselju

Grupa izvođača uskoro će raditi na uređenju novog parka između Novog naselja i Detelinare.
Počinju novi radovi na uređenju parka na Novom naselju
Foto: 021.rs
"Graditelj NS", "Energotehnika južna Bačka", "KLM inženjering TM" i firma "MN" radiće do kraja godine na uređenju parka sa infrastrukturom i javnim osvetljenjem severno od ranžirne stanice i Radomira Raše Radujkova.
 
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je posao dodelila u pregovaračkom postupku sa grupom ponuđača koja je prvobitno ponudila odgovarajuću cenu za radove, ali nije u dokumentaciji ponudio mlaznicu sa tehničkim karakteristikama koje je gradska uprava tražila. U dodatnom roku, ova mana je uklonjena, pa je posao vredan 149.1 milion dinara sa PDV dodeljen "Graditelj NS" i partnerima.
 
Ovi radovi ne obuhvataju celokupno uređenje novog parka, već izgradnju vodovoda, kanalizacije, javnog osvetljenja, dve fontane, javne česme i javnog toaleta sa pratećom opremom za službu Gradskog zelenila. Prva fontana će biti u obliku velikog polukruga, dužine 37 metara, imaće i vodoskoke, dok će druga biti manjih dimenzija. 
 
Planirano je da se postavi oko dva kilometra vodovodnih cevi, 800 metara kanalizacije, zalivni sistem dug 7,1 kilometara, 64 stubova rasvete, 2,3 kilometra elektro-kablova, ali i drugi elektro, telekomunikacioni i mehanički radovi.
 
Osim ovih poslova, potrebno je još da se hortikulturno uredi park, ali i da se postave i oprema za dečija igrališta, teretane na otvorenom, tereni za boćanje.
 
Projekat predviđa da će park imati desetak ulaza, a unutar njega će se nalaziti dečije igralište sa teretanom, teren za boćanje, česme, fontane, poslastičarnica, kao i prostor za smeštaj opreme "Zelenila". Kako će izgledati ovaj park saznajte OVDE.
  • solis nekretnine

    05.03.2019 14:51
    Novo naselje je možda najlepše naselje u Novom Sadu. radovi će samo da mu dodaju na vrednsoti, ali samo da ne bude raskopano i to tako da stoji mesecima.
  • Дејан

    05.03.2019 12:45
    Парк на Новом Насељу
    Надлежни би могли да објасне зашто овај парк није планиран да се простире до Булевара Европе. Места има, као и потреба грађана за већим парком.
  • PreleP

    04.03.2019 23:26
    PAZNJA
    Samo zaobilaziti dok traju radovi, jer bice pogibija sigurno. Napredni sistem zlatne gradnje. Posebno je opasno sto vas tu na toj livadi za cas posla mogu i zatrpati ako poginete. Ipak je ZLATNO DOBA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti