Suđenje Radoslavu Cvijoviću, "novosadskom Eskobaru", počinje sledeće nedelje

Radoslavu Cvijoviću, koga mediji nazivaju "novosadski Eskobar", sledeće sedmice će početi suđenje u Specijalnom sudu u Beogradu povodom optužbi da je organizator kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain.
Suđenje Radoslavu Cvijoviću, "novosadskom Eskobaru", počinje sledeće nedelje
Foto: 021.rs
Pored Cvijovića, na optuženičkoj klupi, u četvrtak, 12. septembra, naći će se i njegov zet Slavko Pavlov.
 
Oni su uhapšeni u porodičnoj kući na uglu Trga 27. marta i Ulice cara Dušana, u novembru 2017. godine, kada je istovremeno u Češkoj uhapšen i drugi deo pripadnika ove grupe, među kojima je Cvijovićev sin.
 
Kako je, nakon njihovog hapšenja, saopštila policija, Radoslav Cvijović se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu koja je u dužem vremenskom periodu nabavljala i prodavala kokain na teritoriji Srbije, Mađarske, Austrije, Italije, Nemačke, Slovačke i Češke i prodavala ga i u drugim evropskim zemljama.
 
U Češkoj su na primopredaji četiri kilograma kokaina uhapšeni Branislav Cvijović, Josip Capik, koji živi i radi u Mađarskoj i Branislav Bikić, za koga se sumnja da je zadužen za distribuciju kokaina na češkom tržištu. Njima je već okončano suđenje u toj zemlji. Cvijović je osuđen na zatvorsku kaznu od devet godina i 110.500 evra novčane kazne, Capik na osam i po godina zatvora i 4.000 evra, a Bikić na šest godina zatvora i 11.500 evra novčane kazne.
 
Oni su osuđeni uz iste dokaze koji bi trebalo da se koriste i u procesu pred beogradskim sudom, u kojem se Cvijović i Pavlov terete za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela. 
 
Posle višemesečne akcije koju je srpsko tužilaštvo vodilo uz pomoć Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i kolega iz Češke, u koju su se uključili inspektori SBPOK-a, otkriveno je da je ova organizovana kriminalna grupa kokain unosila preko luka u Holandiji i zatim ga distribuirala u Nemačku i Italiju do dva meseca pred hapšenje. Nakon toga su transport preusmerili na Češku i Mađarsku, jer je kokain u Italiji jeftiniji i kilogram košta oko 27.000 evra, a u Češkoj 40.000.
 
Sa fotografija koje je objavio MUP, vidi se da je grupa u Češkoj uhapšena na otvorenom putu, dok je u Novom Sadu, pored hapšenja u vili kod Medicinske škole, jedan od pripadnika ove kriminalne grupe uhapšen nakon što mu je presretnut automobil na Novom naselju na Bulevaru kneza Miloša.
 
Radoslav Cvijović je pominjan u medijima 2009. godine kada je hapšen u akciji "Morava", a policija ga je tada označila kao "jednog od jačih dilera na području Novog Sada".
  • pravna drzava

    08.09.2019 10:23
    nezavisno sudstvo
    EEE sad da vidimo, dal je zakon prema svima jednak..... daj boze, ali cisto sumnjam..... ulicni prodavci za mrvicu dobiju od 3 do 5 godina, a da vidimo sad !? Cvika, retko posteni gradjanin,, treba da dobije maksimalnu kaznu..... stecenu na ovaj neyakonit i nehuman nacin....
  • Gde Pobeći

    07.09.2019 21:06
    Alooo, polako...
    Još nije počelo.
    Ovog puta će se "razboleti" jedan od advokata...
    Sledeći put će se tražiti izuzeće... zatim veštačenje, pa promena sudije...
    A onda kao i Davidović...
  • Cica

    07.09.2019 14:12
    Zavrsena prica
    Mnogu decu i porodice je unistio svojim poslom, neki ce reci dobili su sta su trazili ! Tako ce i on sad dobiti sta je trazio. Zlim ljudima u ovoj zemlji se mora suditi, brzo, efikasno i ostro, bez olaksavajucih okolnosti i prevremenog otpusta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika