Slučaj Hertelendi: Potvrđene presude Vrebalovu i trojici Novosađana, oduzeta imovina vredna pola miliona evra

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Zrenjaninu kojom je bivši predsednik opštine Novi Bečej Milivoj Vrebalov osuđen na godinu dana kućnog zatvora, uz primenu elektronskog nadzora.
Slučaj Hertelendi: Potvrđene presude Vrebalovu i trojici Novosađana, oduzeta imovina vredna pola miliona evra
Foto: 021.rs
Njemu je izrečena i mera zabrane obavljanja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od tri godine, prenosi "Dnevnik".
 
Presude su izrečene i Igoru Rebi, Zoranu Jankoviću i Stojanu Subotiću iz Novog Sada. Reba je odgovarao zbog zloupotrebe položaja i službene isprave, a Janković i Subotić zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica.
 
Od Rebe, kojem je potvrđena zatvorska kazna od tri godine, oduzeta je imovinska korist pribavljena krivičnim delom u iznosu od 64.957.248 dinara. Prvostepena presuda protiv Zorana Jankovića je preinačena. On je drugostepenom presudom osuđen na kućni zatvor u trajanju od osam meseci, što je dva meseca više u odnosu na presudu Višeg suda u Zrenjaninu. Preinačena je i presuda Stojanu Subotiću koji je prvobitno osuđen na šest meseci kućnog zatvora, a po drugostepenoj presudi će u kućnom zatvoru provesti deset meseci. 
 
Vrebalov i preostala trojica osuđenih su se teretili da su zloupotrebom pribavili imovinsku korist izvođaču radova, preduzeću "Gardi" iz Novog Sada, prilikom adaptacije dvorca Hertelendi u Bočaru i to u iznosu od 64.957.248 dinara i tako pričinili štetu Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine. Toliki iznos je isplaćen za adaptaciju dvorca, a radovi, koje je finansirao Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, ni do danas nisu završeni.
 
Bivši potpredsednik Skupštine Vojvodine i član Demokratske stranke Milivoj Vrebalov uhapšen je početkom 2015. godine i neko vreme je proveo u pritvoru. U krivičnoj prijavi je navedeno da on, znajući da izvođač nije obavio radove u roku, nije raskinuo ugovor i nije naplatio kaznu.
  • Majmunovski

    25.10.2019 11:12
    Mrs
    Kako da se osujeti bilo ko u pokusaju da se bavi kriminalom kada se zs ovakve kradje naridnih para sedi u konforu svog doma manje od godinu dana!! Potpuno je nebitmo jeli zuri ili napredni ili bilo ko!
  • Stojan

    20.10.2019 08:25
    Tealalal
    Sve je namestaljka naprednjaka da se uniste politicki protivnici
  • ns ja

    20.10.2019 08:03
    Lopovi svih boja jednaki su mi lopovi, neka ih deru bez milosti (utopija)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika