Po peti put odloženo suđenje za otmicu Gorana Cvijetića

Peti put zaredom odložen je glavni pretres u Višem sudu u Novom Sadu povodom otmice Gorana Cvijetića (43) 2017. godine i to zbog nedolaska jednog od petorice okrivljenih usled zdravstvenih tegoba.
Po peti put odloženo suđenje za otmicu Gorana Cvijetića
Foto: 021.rs
Takođe, na to suđenje nije do nijedan od petorice pozvanih svedoka, piše Dnevnik.
 
Pošto predsednik krivičnog veća unapred zakazuje više termina, da bi se izbeglo odugovlačenje postupka, branilac okrivljenog Dalibora Bogdanovića Boće (44) najavio je njegovo prisustvo na narednom glavnom pretresu u utorak, do kada bi on trebalo da stigne iz inostranstva posle tamošnje lekarske intervencije.
 
Sudija Srđan Savić je tim povodom najavio sudskomedicinsko veštačenje na okolnosti sposobnosti okrivljenog da učestvuje u sudskom postupku. Isto tako, pre svega zbog tako kratkog roka za nastavak suđenja, i Tužilaštvo i preostala četvorica optuženih bili su protiv izdvajanja postupka protiv okrivljenog koji juče nije seo na optuženičku klupu.
 
Glavni pretres pre onog u maju odložen je jer se ispostavilo da je branilac jednog od petorice okrivljenih, sada suspendovanog beogradskog policajca Vladice Rakića (37), radio kao operativac u nadležnoj policijskoj upravi u vreme kad se rasvetljavao pomenuti događaj. Posle toga, sud je angažovao branioca po službenoj dužnosti, koji je potom razrešen jer je navedeni optuženi angažovao po punomoći novog advokata.
 
Više o prethodnom odlaganju i detalje o ovom slučaju čitajte OVDE.
  • Maki

    12.12.2019 08:14
    Sns bil klinton
    A zato svi vredno rade za svoju zlocinacku stranku ....zato i ne moraju na sud
  • Strašno

    11.12.2019 07:52
    Juju
    Kad se neko ne pojavi na Sud,sudija je dužan da napiše poternicu..po šesti put bice odloženo zato što je nekog od okrivljenih ugrizao komarac,to su teški bolovi pa ce sud to opravdati.....
  • Milena Ivkovic

    11.12.2019 05:30
    Bulevar Oslobodjenja 212
    Sprdacina od pravosudja. U Austriji bi sjedili cijelo vrijeme u pritvoru i produzivali im pritvor. Nasilje koje se ovdje zataskava namerno od strane Policije kako bi prikazali manje nasilja u N>sadu treba kazanjavati. Spisak svih Policajaca koji su zajedno sa tuziocima to radili zadnjih godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika