Presuda Pikasu za pokušaj ubistva u KCV-u u petak, spreman na eksperiment da dokaže koliko je popio

Presuda Dušanu Murgaškom zvanom Pikaso (60), optuženom da je u februaru prošle godine na Klinici za rehabilitaciju KCV-a pokušao da ubije servirku, nakon što je dan ranije teško povredio jednog rođaka, biće izrečena u petak.
Presuda Pikasu za pokušaj ubistva u KCV-u u petak, spreman na eksperiment da dokaže koliko je popio
Foto: 021.rs
Kako prenose "Novosti", tužilac je za Murgaškog tražio maksimalnu kaznu, ističući da je do sada osam puta osuđivan za razna krivična dela od čega više puta za ona sa elementima nasilja i da je veći deo života proveo u zatvoru. Poslednje napade počinio je ubrzo po izlasku iz zatvora. 
 
"Kazne očigledno nisu ni najmanje uticale na okrivljenog da prestane sa krivičnim delima, jer je odmah po izlasku iz zatvora sa poslednje, desetogodišnje robije zbog silovanja počinio krivična dela za koja mu se sada sudi", kazala je zamenica VJT Jelena Stojković Mustakis u završnoj reči, dodajući da ih je počinio za dva dana "što upućuje na zaključak da je okrivljeni kriminogena ličnost sklona konstantom vršenju krivičnih dela". 
 
U tom svetlu, kako je dodala, "moglo bi se postaviti pitanje koja bi kazna uopšte bila primerena za ovakvu ličnost, naročito uz činjenicu da očigledno predstavlja konkretnu opasnost za druge koji ne moraju biti sa njim u kontaktu ili komunikaciji da bi postali potencijalne žrtve".
 
Prema optužnici, Murgaški, koji je iz zatvora izašao 30. novembra 2018. godine, u februaru 2019. napao je rođaka sa kojim je prethodno pio alkohol, udarao ga kleštima "papagajkama", rukama i nogama i pretio da će ga ubiti. Dan kasnije je, posle trežnjenja u Urgentnom centru, sa 1,15 promila alkohola u krvi, nožem nasrnuo na servirku na obližnjoj klinici. Ženu je uhvatio za kosu i zamahnuo nožem da je ubode u vrat. Pokušavajući da se odbrani od napadača, servirka se rvala sa njim, pa su se zajedno skotrljali niz stepenice. Naneo joj je posekotine po rukama i šakama, a zatim se sakrio u lift za transport hrane gde je i pronađen.
 
Opovrgavajući mišljenje neuropsihijatra da bi posle popijenih dva litra alkohola, jednog litra piva i šest "bensedina", bio u komatoznom stanju, Murgaški je tražio da bude podvrgnut eksperimentu.
 
"Garantujem sto odsto da sam popio tu količinu alkohola i lekova", ubeđivao je sudiju, dodajući da mogu da se klade u šta god hoće. 
 
"Spreman sam da se podvrgnem eksperimentu da bih to dokazao", rekao je Murgaški.
  • mrcke

    24.01.2020 14:17
    @Milan NS

    Po mogućstvu Zozovače ili Guslara
  • Milan NS

    23.01.2020 12:09
    Dajte čoveku
    da popije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika