Novosađanin među uhapšenim švercerima 5,7 tona kokaina u Venecueli

Holandska policija je u saradnji s kolegama iz više država uhapsila članove posade plovila - jedanaestoricu državljana Crne Gore, među kojima je i Nikola Martinović iz Srbije.
Prema pisanju španskih medija, posada broda "Areša" sastojala se od deset članova i svi su pritvoreni.
 
Novosađanin Nikola Martinović (41) uhapšen je na brodu "Aresa" u vodama Venecuele, na Karibima, na kom je zaplenjeno 5,7 tona kokaina, što je rekordna zaplena na tim prostorima. Kako Kurir saznaje, osim Martinovića, koji je bio član posade broda koji je plovio pod kamerunskom zastavom, uhapšeno je još deset crnogorskih državljana.
 
"Svi oni privedeni su kao članovi posade plovila, na kom je juče pronađen ogroman tovar kokaina. I Martinović, koji je rođen u Novom Sadu, imao je kod sebe crnogorski pasoš. Veruje se da su oni bili angažovani samo za transport droge, a istraga bi tek trebalo da otkrije kome je zaplenjeni tovar kokaina pripadao", objasnio je izvor Kurira.
 
 
Brod je presretnut u vodama Venecuele, kod Arube. Kako prenose španski mediji, brod je početkom februara isplovio iz Surinama, zatim je zastao u luci Gvaranao u Venecueli, a odatle je navodno trebalo da otplovi u Grčku. Brod je isplovio iz Venecuele 23. februara i krenuo je ka solunskoj luci.
 
 
Detaljnim pregledom broda, kasnije tokom jučerašnjeg dana, pronađena je još veća količina, preko četiri tone kokaina. Pregled još uvek nije završen.
 
RTCG podseća da je akciju hapšenja u vodama Venecuele na brodu "Areša" inicirala crnogorska policija, koja je više meseci pratila kriminalnu grupu.
 
Iz crnogorske Uprave policije su kazali da je zaplena kokaina u Arubi rezultat konkretne saradnje Uprave policije sa partnerima iz Velike Britanije, Republike Srbije, Kraljevine Holandije i partnerskim službama drugih zemalja.
 
  • Marezi

    29.02.2020 10:59
    @Армаггедон
    Naš i Rusa 300 miliona...
  • Ja

    28.02.2020 21:22
    @Divi Gavajo
    Ako te interesuje ova tema, mogu da ti preporučim knjigu Stevana Dojčinovića o Šariću, ili od Roberta Savijana NulaNulaNula. Ako te ne interesuje ova tema, ne znam čemu tvoje uključivanje u komentari i dovitljiv komentar
  • Bez lupetanja, molim

    28.02.2020 20:42
    Nikola
    Rodjeni Novosađanin, Limanac. Čovek, u svakom pogledu. Drž' se tebra, Srbine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika