Broj krivičnih prijava u Novom Sadu i okolini smanjen za 11 odsto

Protiv 691 maloletnika podnete su krivične prijave tokom prošle godine, što je smanjenje od gotovo 11 odsto u odnosu na 2018.
U 67 odsto slučajeva u pitanju su prijave zbog krivičnih dela protiv imovine, broj predloga za izricanje krivičnih sankcija povećan je za 12 odsto, a u slučaju mlađih maloletnika, taj broj je porastao za gotov 30 odsto.
 
U Prekršajnom sudu u Novom Sadu bilo je registrovano 365 predmeta prema maloletnicima, što je smanjenje za 15 odsto, uz opadanje težih prekršaja.
 
Na konferenciji stručnjaka o maloletničkoj delikvenciji na području Južnobačkog okruga, istaknuto je da su neophodne hitne izmene i dopune Zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela, formiranje ustanove za privremeni smeštaj maloletnika na nivou okruga, kako bi se izbeglo njihovo pritvaranje.
 
Rečeno je i da je potrebno formiranje ustanove na nivou republike, koja bi bila namenjena maloletnicima kojima je neophodno lečenje i osposobljavanje. 
 
Kako smo ranije objavili, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu tokom prošle godine primilo je 76 prijava protiv maloletnika zbog krivičnih dela povezanih sa narkoticima. Najviše prijava, njih 70, podneto je zbog neovlašćenog držanja opojnih droga. Više o tome čitajte OVDE.
  • Aaa

    04.03.2020 08:22
    Bosanac
    Stevice pa da si posten osećao bi se sigurno,lopov se boji lopova.
  • stevica

    03.03.2020 14:42
    NS
    Dakle, Novi Sad je za 11% sigurniji nego prosle godine? Ja se licno ne osecam sigurnije...
  • A evo i razlog

    03.03.2020 11:04
    Pa kad se narod još više razočarao u zakonodavstvo, advokaturu i sudstvo.
    Veruje se u zakon i pravdu van granica Srbije pa je fokus na emigraciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika