Započet ponovljeni dokazni postupak u slučaju ubistva Vojislava Škrbića

U Višem sudu u Novom Sadu juče je održano pripremno ročište pred novim krivičnim većem, a potom je započet ponovljeni dokazni postupak protiv Miloša Buhe (49), osuđenog na 17 godina zatvora za saučesništvo u ubistvu kriminalca Vojislava Škrbića 2014. godine, u restoranu u centru Novog Sada.
Započet ponovljeni dokazni postupak u slučaju ubistva Vojislava Škrbića
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, razlog otkazivanja ročišta krajem prošle godine bio je taj što je odbrana predložila dopunsko veštačenje tima sudskih veštaka iz oblasti psihijatrije i psihologije. 
 
Iako je pretres bio zatvoren za javnost, Dnevnik nezvanično saznaje da je optuženi ostao pri svojoj odbrani iznetoj u sudu. 
 
Okrivljeni Miloš Buha rekao je na jednom od prethodnih ročišta, pred drugim sudijom, da je kobnog dana mnogo pio jer je slavio saznanje da mu je supruga trudna. On se u izjavi pred većem tvrdio da nije štitio Dušana Buhu svojim telom. 
 
Vojislav Škrbić ubijen je 2014. godine, u restoranu Gondola, kod Dunavskog parka. Dušan Buha je okrivljen da je ubio Škrbića hicima iz pištolja, a Miloš mu je navodno pomogao tako što je prvi u lokalu prišao Škrbiću i počeo sa njim da razgovara, nakon čega ga je Dušan upucao.
 
Dušan Buha se predao posle 20 dana i priznao ubistvo Škrbića, dok je Miloš pobegao i skrivao se sve do hapšenja. Dušan Buha je osuđen na 18 godina zatvora. Inače, Miloš i Dušan nisu u srodstvu, samo su prezimenjaci. 
 
Apelacioni sud je pre tri godine Milošu Buhi povećao kaznu za dve godine, sa 15 na 17 godina zatvora. Uhapšen je 2017. godine, a na prehodnom velikom veću odazvalo se sedam svedoka, koji su većinom spominjali pijanstvo okrivljenog pre činjena dela i neposredno potom. 
 
Škrbić je novosadskoj javnosti bio poznat po raznim krivičnim delima. Bio je osuđen zbog ubistva Branislava Jelačića, a zbog borbe za prevlast na tržištu narkotika bio je nekoliko puta meta sačekuša i napada. Škrbić je bio osuđen i za pokušaj ubistva Dragana Vojnovića na Kamenjaru, tako zbog borbe na narkotržištu. 
 
U Beloj knjizi kriminalaca MUP-a Srbije, Škrbić se visoko kotirao kao član nekoliko organizovanih kriminalnih grupa. Prema tim podacima, on je bio jedan od glavnih distributera heroina u Novom Sadu i Vojvodini.
 
Prema nezvaničnim saznanjima, naredni pretres zakazan je za kraj aprila.
  • Jovan

    21.03.2020 16:55
    Od kada je Novi Sad opasan
    Od kada je Novi Sad postao tako opasan, stalno neka ubistva, krađe i provale
  • VB

    19.03.2020 13:36
    Dosta je
    Stvarno je više preterano da se normalni ljudi boje ovakvih koji ne prezaju ni od čega. Ko je štitio tog Škrbića da ne bude u zatvoru. Znači intelektulaci treba da se boje stoke. Normalne drzave stite ljude( baletane i violoniste ljude koji nisu skloni nasilju ). Ogromne su kazne pogotovu šibadzijama..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika