Osumnjičeni za pretnje novinarki Jovani Gligorijević uhapšen u Novom Sadu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Novom Sadu uhapšen D.G. (41) zbog sumnje da je na društvenim mrežama pretio novinarki Vremena Jovani Gligorijević i pozvao građane da ne prete novinarima.
Osumnjičeni za pretnje novinarki Jovani Gligorijević uhapšen u Novom Sadu
Foto: 021.rs (ilustracija)
Grupa Novinarke protiv nasilja prema ženama pozvala je državne organe da hitno reaguju povodom pretnji smrću koje su, kako se navodi, na društvenim mrežama upućene Jovani Gligorijević, dok su NUNS i UNS tražili reakciju tužilaštva.  
 
Nezavisno udruženje novinara Srbije je izrazilo zabrinutost zbog konstantnih pretnji i pritisaka kojima je izložena Jovana Gligorijević i pozvalo tužilaštvo da postupi u skladu sa svojim nadležnostima i zaštiti je. U saopštenju NUNS podseća se da je Gligorijević već nekoliko godina izložena pretnjama i pritiscima zbog svog rada.  
 
Poslednja u nizu pretnji upućena joj je onlajn sa profila izvesnog D. G, koji joj se obratio vređajući je i poručujući joj da će doći dan za naplatu, naveo je NUNS i dodao da je slučaj prijavljen Republičkom javnom tužilaštvu.  
  • Dusan Markovic

    12.05.2020 07:01
    A kad komsija preti pistoljem iz Prnjavora onda Detelinarska policija nista ne uradi. Uhapsiti odmah u cuzu pa nek preti i dalje. Nema ovde pravde odo ja cim otvore granice.
  • Inspektor Višekruna

    12.05.2020 06:15
    Moj stav
    Osuđujem internet nasilje, ali ostajem pri svom stavu da kod internet pretnji najčešće ima više posla za psihijatra nego za sudstvo!
    Ne bi me čudilo da se čovek predozirao pinkom, informerom i sličnima.
    Malo apstinencije i sve će biti ok?
    A najverovatnije čovek nije bot. Botovi bi je častili da je izdajnik, soroševac, svakakve seksualne aluzije....
    Botovi su koliko vidim dobro organizovani i ne prete likvidacijom.
  • Voldi

    11.05.2020 21:18
    Izvini Jovana, u ime svih nas pravih novosađana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika