FOTO, VIDEO - Posle požara na Detelinari: Zgrada bez krova, stanari čekaju struju i nadaju se da neće biti kiše

Uzrok požara koji je prošle noći izbio u zgradi u Stevana Mokranjca 4-6 još uvek nije poznat, a šteta je ogromna jer je izgoreo skoro ceo tavan, a pojedini stanovi na osmom spratu su oštećeni.
FOTO, VIDEO - Posle požara na Detelinari: Zgrada bez krova, stanari čekaju struju i nadaju se da neće biti kiše
Foto: 021.rs

U požaru koji je buknuo nešto pre 2 sata nije bilo povređenih i to stanari ističu kao najvažnije, dok razmišljaju o tome šta treba raditi narednih dana, pošto su ostali bez krova.

Reporteri 021.rs su u zgradi danas zatekli forenzičare i istražne ekipe.

Za sada nema informacija o tome šta je uzrok požara i to će biti poznato tek narednih dana. Širenju vatre verovatno je doprinela eksplozija bar jedne butan boce, koju su svedoci videli i čuli tokom požara. 

Nekoliko sati nakon odlaska vatrogasaca, stanare na nižim spratovima zatekli smo kako skupljaju vodu iz hodnika i stanova, dok ekipa Elektrodistribucije radi da bi osposobila snabdevanje strujom.

Upravnik zgrade Dragan Barjaktarević za 021.rs je kratko izjavio da se šteta tek utvrđuje i da se trenutno radi na tome da se ljudima omogući da borave u svojim stanovima.

Reporteri 021.rs obišli su izgoreli tavan i uverili se da je na broju 4 skoro sve izgorelo i da krova više nema, dok je tavan na broju 6 manje nastradao, ali i tu će biti potrebne ozbiljne popravke. Neke grede potpuno su pretvorene u pepeo, istopili su se bicikli i drugi metalni predmeti, a videli smo i nekoliko butan boca.

Stanovi na osmom spratu koji su najviše ugroženi su zaključani i komšije kažu da su vlasnici ili podstanari otišli da nađu drugi smeštaj. Koliko je poznato, dva ili tri stana u oba ulaza su ozbiljnije oštećena od vatre, dok su ostali pretežno poplavljeni tokom gašenja požara.

Stanari ove zgrade na Detelinari kažu da se nadaju da će brzo dobiti struju, jer u suprotnom neće moći da borave u stanovima, a u broju 4 čekaju i popravku dela unutrašnje kanalizacione mreže. Svi se nadaju da narednih dana neće biti kiše, kako bi bilo vremena da se postavi zaštita.

Kako su reporteru 021.rs ispričali stanari, u ovoj zgradi u Stevana Mokranjca već je bilo požara na tavanu i to 1989. godine, kada je još veća površina bila zahvaćena i kada su potpuno izgoreli tavani na brojevima 4, 6 i 8.

Kako je izgledalo gašenje požara tokom prošle noći pogledajte OVDE.

  • Гале

    20.05.2020 14:27
    Да, али
    Треба забранити плинске боце у зградама, а ако их неко и унесе, мора да плати штету овима који су жртве њиховог кориштења.
  • Džoni Vajsmiler

    20.05.2020 08:07
    KOLONIJALNA VLAST
    To su navijači protestvovali protiv Đilasa.
  • Dejan

    19.05.2020 16:44
    Cccc
    Bunat boca koja ima sigurnosni ventil,bila ona puna ili ne ,,ne moze da eksplodira,, ! Samo boce bez sigurnosnog ventila mogu,ali to je istorija,ni na otpadima ih vise nema ! Druga ludacka opcija je kad vlasnici ostave otvoren ventil i gas izlazi,u optimalnoj koncentraciji sa vazduhom dolazi do eksplozije,ni varnica nije potrebna !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika