Ponovo odloženo suđenje za otmicu Gorana Cvijetića

Osmi put zaredom odložen je glavni pretres u novosadskom Višem sudu povodom otmice Gorana Cvijetića iz 2017. godine.
Ponovo odloženo suđenje za otmicu Gorana Cvijetića
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, razlog odlaganja ovog puta je nedolazak optuženog. Goran Knežević, jedan od petorice okrivljenih, nije seo na optuženičku klupu uz obrazloženje njegovog branioca da je bio sprečen zbog smrti bliskog člana porodice.
 
U prethodnim situacijama suđenje je odlagano zbog zdravstvenih tegoba ili medicinskih intervencija kod optuženih.
 
Predsednik veća sudija Srđan Savić odredio je 21. septembar za nastavak suđenja, jer su za prethodno ponuđene datume branioci imali opravdanje da imaju ranije ugovorene pretrese u krivičnim predmetima ili planirane godišnje odmore. Sud je doneo rešenje da troškovi neodržanog ročišta padaju na teret optuženog koji nije došao, iako je uredno pozvan.
 
Podsetimo, za otmicu Gorana Cvijetića terete se Goran Kovačević Goranac, Dalibor Bogdanović Boća, Vladica Rakić, Nenad Stević i Božidar Bosnić. Oni su tvrdili da nisu oteli Cvijetića, već da su izveli "građansko hapšenje", jer su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski 2016. godine, kao i u ranjavanje Nika Uskokovića
 
Cvijetić je prema prvostepenoj presudi bio osuđen na 18 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Nebojše Tubića Žapca, podmetanje bombe pod službeni automobil Tomislava Bokana dok je bio direktor "Urbanizma", kao i za neovlašćeno nošenje pištolja i municije. Apelacioni sud je ukinuo presudu i naložio ponovno suđenje za deo koji se tiče pokušaja ubistva Nebojše Tubića.
  • Pravda

    18.03.2021 15:09
    Da je istina kako se brane otmičari bila bi dignuta optužnica protiv Cvijetića...najlakše se braniti lažima...
  • Advokat

    18.03.2021 15:03
    Sramota za Sud da skoro četiri godine da postupak nikako da krene.Zbog čega im sudija ne odredi pritvor.
  • Bole

    06.06.2020 21:41
    Vrbas
    Ovi su diplomirali u KPZ Mitrovica i tamo su bili najbolji djaci i spremani su na ovo i za prosle izbore, zato su bili pusteni ranije nego sto su im presude bile. Ne za otmicu vec delo pre toga, za laboratorije kanabisa. Sve su to i opravdali i odradili za Vucica, a sad nas na izborima ocekuje bas ista pesma. Mozete da glasate protiv Vucica svi koliko god zelite ! Sad je sve dzabe. Ko je pametan on razume. Znate kako, na "Mitrovica fakultetu" imaju dva smera. Spoljasnji i unutrasnji smer. Ko je "pitomac" za spoljasnji smer on obicno zavrsi u Ukrajini i slicnim destinacijama. Ko je "pitomac" za unutrasnja pitanja, ako je dobar i poslusan djak on je potreban vladajucem rezimu uvek. Pa sta onda nekom nije jasno ? Sta ce oni u pritvoru kad su tamo za vlast beskorisni. Ako te vlast "skoluje" i ulozi u tebe onda sta ce im isti kadrovi u zatvoru. Naravno da su na slobodi sad. Rade za sebe, ali rade i za vladajuci rezim sta god im se naredi !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika