Novo suđenje Goranu Cvijetiću za pokušaj ubistva Žapca

Goranu Cvijetiću iz Budisave ponovo će se suditi za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca, odlučio je novosadski Apelacioni sud, koji je prvostepenu presudu delimično ukinuo.
Novo suđenje Goranu Cvijetiću za pokušaj ubistva Žapca
Foto: 021.rs
Kako prenosi "Politika", prema prvostepenoj presudi novosadskog Višeg suda iz novembra prošle godine, Cvijetić je bio osuđen po tri tačke optužnice na jedinstvenu kaznu zatvora od 18 godina.
 
"Presuda je ukinuta i vraćena na ponovno suđenje prvostepenom sudu u odnosu na krivično delo pokušaja ubistva, na štetu Nebojše Tubića", rekao je za "Politiku" Cvijetićev branilac, advokat Dejan Kljajić.
 
Advokat je naveo da je potvrđena presuda za preostale dve tačke optužnice i da je potvrđena jedinstvena kazna od 10 godina zatvora. Osim za pokušaj ubistva Tubića iz 2012. godine, Cvijetić je jedinstvenom prvostepenom kaznom bio osuđen i za podmetanje bombe 2013. godine pod službeni automobil tadašnjeg direktora "Urbanizma" Tomislava Bokana, kao i za neovlašćeno nošenje pištolja i municije u 2017.
 
Kako je rekao Kljajić, Apelacioni sud je smatrao da nije na nesumnjiv način utvrđen identitet izvršioca, a sporno je i na osnovu čega je zaključeno da je Cvijetić pokušao ubistvo. Takođe, Apelacioni sud je ukazao i na to, prenosi ovaj advokat, da brojni saslušani svedoci očevici potvrđuju da okrivljeni Cvijetić ne liči na osobu koju su videli kao izvršioca. 
 
Cvijetić se, inače, pod jakim merama obezbeđenja i zbog postupka za otmicu, gde je on oštećen. Osumnjičeni za otmicu tvrde da je to bilo "građansko hapšenje" osobe za koju su verovali da je pucao na Teodoru Kaćanski i Nika Uskokovića.
  • IZNOGUD

    30.04.2019 09:32
    Ne zna se ko je veća cvećka Cvijetić ili Žabac i Bokan...Sve primerni gradjani....
  • Advokat

    27.04.2019 14:04
    Pravda
    Cvijetic je nevin.....žrtva,neko mora biti kriv da nekog oslobode.....da policajci od ranije poznati po krivičnim delima budu ponovo na slobodi....jadna je ova država i pravosudni sistem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika