Uslovne kazne cariniku i švercerima

Novosadski Viši sud osudio je troje okrivljenih na uslovne kazne zbog izbegavanja plaćanja carine.
Uslovne kazne cariniku i švercerima
Foto: 021.rs

U saopštenju suda navodi se da je carinik I.G. osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja, a T.P. i K.S. zbog krijumčarenja. Sud je I.G. osudio na godinu i po dana zatvora, uslovno na četiri godine, T.P. na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine, a K.S. na deset meseci, uslovno na tri godine. Istovremeno, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije je T.P. osudilo i na novčanu kaznu od 30.000 dinara, a K.S. treba da plati 50.000 dinara.

Okrivljenom I.G. izrečena je i zabrana obavljanja posla carinskog nadzornika u trajanju od jedne godine, od dana pravosnažnosti presude, a ukoliko prekrši zabranu, izrečena uslovna osuda će se opozvati.

Od T.P. i K.S. oduzeta je roba, kao i vozila upotrebljena za krivična dela.

I.G, carinski službenik na graničnom prelazu "Kelebija", 16. oktobra 2018. godine, po dogovoru sa T.P. i K.B, suprugom okrivljene K.S, pribavio je korist okrivljenima koji su prenosili robu preko granice. Sud navodi da su oni prenosili 26 velikih najlonskih kesa i devet kartonskih kutija u kojima se nalazila garderoba vredna oko 350.000 dinara, zatim 150 kutija "Pez" bombona, 135 kutija čokolada "Snikers", 135 kutija "Milka" čokolada i 19 kutija žvaka "Orbit", ukupne vrednosti oko 1.000.000 dinara.

  • Nenad Milovanovic

    14.06.2020 06:33
    Niska ulica 4, Kragujevac
    Poznavao sam jednu carinicu iz Nisa koja je radila na Horgosu. Mlada cura hvalila se na Palicu dok smo jeli kako ima 3 stana u N.Sadu i 2 u Nisu. Kad nema guzve posalju je na terminal sa kamionima a tamo kaze i do 30.000 eura na noc moze da navata od raznih dogovora. I mislite da je ikad odgovarala? Ovo je sprdacina i sramota uslovne kazne. Neka im imovinu pokupe koju su nakrali godinama. Pazi desetljecima.
  • joja

    13.06.2020 17:59
    cudno
    a sta je sa cackalicama?
  • Pera

    13.06.2020 11:20
    Tragikomendija
    Ovo je smesno...predizborno njesra...hahahahaha, osudili ih za PEZ bombonice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika