Novosadski sud carinskog inspektora zbog mita osudio na dve godine zatvora

Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio je žalbu Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu Zorana Đurana protiv presude Višeg suda u tom gradu kojom je carinski inspektor P.R. (58) zbog primanja mita osuđen na kaznu zatvora od 12 meseci, a Ž.B. (57) na kaznu zatvora od šest meseci zbog pomaganja i te kazne povećao.
Novosadski sud carinskog inspektora zbog mita osudio na dve godine zatvora
Foto: 021.rs
Sud u Novom Sadu je P.R. osudio na dve godine zatvora i zabranio mu obavljanje te dužnosti na period od tri godine, dok je Ž.B. osudio na devet meseci zatvora.
 
Carinski inspektor je osuđen jer je kao samostalni carinski inspektor tražio 5.000 evra od jednog čoveka iz okoline Zrenjanina, koji se bavi uvozom polovnih automobila. On je taj novac tražio kako ne bi inicirao pokretanje prekršajnog postupka protiv tog čoveka i njegove firme, da ne bi obračunao razliku carine i PDV na uvezena vozila, kao i da bi uklonio postojeće prekršajne prijave.
 
Okrivljeni je u jednom zrenjaninskom kafiću primio 1.000 evra, dok je Ž.B. posredovao u komunikaciji sa građaninom koji je novac predao.
  • @Stanoje

    23.06.2020 19:49
    Sigurno
    Sigurno se zaposlio po znanju i kvalifikacijama i nije član partije, zato su ga poštenog osudili. NOT
  • Stanoje

    23.06.2020 15:17
    Sigurno nije hteo biti član SNS-a. Da je slušao dobio bi sigurno deo kolača, a ovako....... jbg
  • Aleksej

    23.06.2020 13:13
    Nedovoljno mita
    Osudio ga zbog mita, ali ne sto je primao, nego sto je nedovoljno davao drugima :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika