Deset meseci zatvora i zabrana vožnje zbog smrti pešaka

V. Đ. (21) iz Temerina osuđen je na deset meseci zatvora i dvogodišnju zabranu upravljanja automobilima, zbog saobraćajne nesreće u kojoj je kolima usmrtio pešaka iz istog mesta.
Deset meseci zatvora i zabrana vožnje zbog smrti pešaka
Foto: 021.rs
Obojica su bila pod uticajem alkohola, piše Dnevnik.
 
Sud je ublažio kaznu ispod minimuma, zato što je uzeo u obzir mladost okrivljenog i njegovu neosuđivanost, ali mu je zamerio to što nije pokazao saosećajnost prema nastradalom i njegovoj porodici, rekla je, obrazlažući presudu, sudija Višeg suda Ivana Josifović.
 
Prema navodima optužnice, okrivljeni je 18. aprila prošle godine u Temerinu, sa 0,99 promila alkohola u krvi, vozeći brzinom od oko 50 kilometara na sat, "golfom" udario pešaka koji je imao 1,69 promila alkohola u krvi i stajao je na kolovozu.
  • Vlada

    07.07.2020 08:38
    @Nadja
    Da je pešak bio trezan i po propisima prelazio put, pa i da se složim s tobom. Ali u vesti piše da je vozač išao 50 km/h, a da je pešak sa 1.69 promila alkohola stajao na kolovozu. Ako je bio mrak (to ne piše u vesti), i da je bio trezan skroz, ne bi video tog pešaka na vreme i isti bi ishod bio. Treba i to uzeti u obzir. Pešaci su ravnopravni učesnici u saobraćaju, što povlači za sobom i odgovornost da se adekvatno ponašaju u istom.
  • Vinko

    07.07.2020 08:20
    Stvarno je ova drzava otisla u ...! Sramota,ubije pesaka,dobije packu,ostane bez dozvole,a ubio coveka.Treba ih tretirati kao i sve ostale koji ubiju.5-8 godina minimum!!!
  • Nadja

    06.07.2020 12:55
    10 meseci zatvora i zabrana vo
    Ja Neznam kakva je to pravda?? Usmrtio pesaka i dobio 10 meseci zatvora i 2 god.zabrane voznje.Svi Koji upravljaju vozilom u alhoholnom stanju ili pod dejstvom opijata,Droge i slicno.Treba im dozivotno oduzeti vozacku.A one koje narod usmrte treba im kazna isto dozivotno.Sramota da zakon za kriminalce toliko Malo se izkaze.On iz zatvora nakon 10 meseci pesak iz groba nikad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika