Tužilaštvo tek 12. septembra pokrenulo istragu protiv Ivana Kontića zbog pokušaja ubistva

Novosadsko Više javno tužilaštvo je tek 12. septembra po prijavi policije protiv Ivana Kontića (30), pokrenulo istragu zbog pokušaja ubistva M.M. (28).
Tužilaštvo tek 12. septembra pokrenulo istragu protiv Ivana Kontića zbog pokušaja ubistva
Foto: 021.rs

U Tužilaštvu kažu da je u toku prikupljanje dokaza radi donošenja odluke, a potvrdili su i da je u nedelju, 13. septembra određeno policijsko zadržavanje od 48 sati osumnjičenima O.L. i L.V, nakon čega će biti izvedeni pred tužioca na saslušanje.

"Više javno tužilaštvo, a nakon podnete krivične prijave od strane Policijske uprave Novi Sad, pokrenulo je istražni postupak protiv I. K. naredbom o sprovođenju istrage od 12. septembra 2020. godine, zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju iz člana 113 u vezi sa čl. 30 Krivičnog zakonika, učinjenog na štetu M. M. Kako je osumnjičeni nedostupan državnim organima, istim je rešenjem Višeg suda u Novom Sadu određen pritvor i raspisana poternica", navodi se u dopisu koji je potpisao zamenik javnog tužioca Zoran Jakovljević.

U Tužilaštvu kažu i da se jedan od privedenih sumnjiči da je učestvovao u tuči, dok je drugi bio saučesnik.

Podsetimo, prebijanje mladića dogodilo se 24. avgusta, a snimak je objavljen na društvenim mrežama 11. septembra. Tek tada je novosadska policija objavila saopštenje o incidentu i fotografiju osumnjičenog, a pomagače je tek juče uhapsila. Usledile su reakcije opozicionih stranaka, analitičara i pojedinaca koji su ocenili da je reč o prikrivanju slučaja brutalnog nasilja. O tome ko je osumnjičeni pročitajte više OVDE.

  • Slavica Dokmanovic

    15.09.2020 16:45
    Istraga
    Istraga nije potrebna jer tuzilac unapred zna kakav ce biti ishod po krivicnoj prijavi.
    Jedna tuziteljiva u Visem javnom tuzilastvu u Novom Sadu izjavi u prisustvu ostecene i podnosioca krivicne prijave, ove reci::"E ja necu da optuzim (.....naziv profesije), neka On nadje drugog tuzioca. Tako je odlucila Tuziteljica pre istrage, pre izvodjenja i jednog dokaza.
  • dzo

    15.09.2020 13:40
    problem u Srbiji br 1
    Pa, nemamo mi toliko zatvora koliko ovde ima ološa....
  • iseljem

    15.09.2020 12:35
    iz
    dedovime,a sada dolsli..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika