Osumnjičenima za pomaganje Kontiću pritvor do 30 dana

Viši sud u Novom Sadu odredio je danas, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana O. L. (30) i L. V, (38) koji se sumnjiče za učešće u slučaju brutalnog prebijanja M.M. (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.
Osumnjičenima za pomaganje Kontiću pritvor do 30 dana
Foto: 021.rs
Oni su prethodno saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, nakon čega je tužilaštvo predložilo da im se odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo.
 
O. L. se tereti za učestvovanje u tuči, a za V. L. pomaganje učiniocu krivičnog dela nakon počinjenog dela. Kako 021 saznaje, obojica su se pred sudijom branila ćutanjem.
 
Obojica su od ranije poznata policiji po krivičnim delima.
 
Glavni osumnjičeni Ivan Kontić (30), koji je još u bekstvu, se tereti za pokušaj ubistva M. M.
 
Kontić je pod istragom zbog pokušaja ubistva. S obzirom da je u bekstvu, za njim je raspisana međunarodna poternica.
 
Novosadska policija je u subotu saopštila da se Ivan Kontić sumnjiči da je 28-godišnjem mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga mu je polomio obe podlaktice.
 
Podsetimo, kako je 021 pisao, dvojica osumnjičenih privedeni su u nedelju, 13. septembra. Istraga protiv Ivana Kontića zbog pokušaja ubistva pokrenuta je tek 12. septembra. Prebijanje mladića dogodilo se 24. avgusta, a snimak je objavljen na društvenim mrežama 11. septembra. Tek tada je novosadska policija objavila saopštenje o incidentu i fotografiju osumnjičenog, a pomagače je tek u nedelju uhapsila. Usledile su reakcije opozicionih stranaka, analitičara i pojedinaca koji su ocenili da je reč o prikrivanju slučaja brutalnog nasilja.
 
O tome ko je Ivan Kontić pročitajte više OVDE.
  • nsss

    16.09.2020 10:47
    Mogla bi i Advokatska komora da se oglasi!
  • Rade

    16.09.2020 10:05
    Velika sramota za policiju! Nikada gore nisu obavljali posao! Zataškavaju sva moguća zlodela, jer pokrivaju svoje poslodavce!
  • zongler

    16.09.2020 09:32
    @Goran

    na zalost tesko jer sve sto si naveo su stubovi tuzne srpske "privrede". Cinjenica je da su se ti objekti prvi otvorili po zavrsetku vanrednog stanja. Zalosno i tuzno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika