Sledeće nedelje nova presuda Novakoviću za zloupotrebu položaja

Specijalni sudu u Beogradu izreći će 25. septembra prvostepenu presudu bivšem direktoru novosadskog Zavoda za izgradnju Borislavu Novakoviću i njegovim saradnicima, povodom optužbi za krivično delo zloupotreba službenog položaja, najavljeno je danas iz tog suda.
Sledeće nedelje nova presuda Novakoviću za zloupotrebu položaja
Foto: 021.rs
Oni su optuženi da su zloupotrebili službeni položaj prilikom izgradnje Bulevara Evropa u Novom Sadu od 2009. do 2011. godine.
 
To će biti druga prvostepena presuda u ovom slučaju pošto je prvu, kojom su Novaković i ostali bili osuđeni na zatvorske kazne, ukinuo Apelacioni sud u Beogradu i naložio da im se suđenje ponovi.
 
Presuda će biti izrečena i Novakovićevoj tadašnjoj pomoćnici Mirjani Dejanović kao i službenicima Zavoda Zoranu Bojoviću i Dragani Živković.
 
Kako je ranije saopšteno, optužnicom tužilaštva za organizovani kriminal okrivljeni u ovom slučaju se terete da su omogućili preduzeću "Borovica transport" da dobije posao za izvođenje radova na izgradnji saobraćajnih površina druge i treće deonice četvrte faze Bulevara Evrope od Rumeničkog puta do autoputa E75 u Novom Sadu, iako su znali da to privredno društvo nije ispunjavalo minimum uslova u pogledu opreme i mehanizacije za dobijanje posla, te nije moglo da dobije posao izgradnje saobraćajnih površina.
  • Rada

    21.09.2020 13:13
    Ako je iko nevin u ovom cirkusu onda je to Dragana Živković . Svaka podrškas njoj i njenoj porodici!
  • e45

    20.09.2020 14:18
    Kako smo mi nesposobni da najurimo lopovcine, svaka vlast ce da nas potkrada, laze i tlaci. Sami smo krivi
  • Petar

    20.09.2020 10:08
    @jekarra
    Nema neke velike razlike izmedju Jelica i Mirovica. Ali ipak je Mirovic "uspesniji". On je to nastavio da radi i na visem,pokrajinskom nivou.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika