Ponovo odloženo suđenje za pokušaj ubistva novosadskog advokata, odbrana opet traži izuzeće sudskog veća

Nastavak glavnog pretresa za pokušaj teškog ubistva novosadskog advokata Branislava Travice u januaru prošle godine odložen je i juče jer je branilac opet tražio izuzeće postupajućeg veća sa predsedavajućim, ali i predsednika Višeg suda u Novom Sadu.
Ponovo odloženo suđenje za pokušaj ubistva novosadskog advokata, odbrana opet traži izuzeće sudskog veća
Foto: 021.rs
O tom zahtevu će odlučivati prvi čovek Apelacionog suda, piše Dnevnik.
 
Razlozi za izuzeće nisu potpuno isti kao oni iz februara ove godine, kad je traženo izuzeće istih osoba, koje je potom odbijeno. Ovog puta je branilac okrivljenog R.B, advokat iz Zrenjanina Velimir Kojić, predao pomenuti zahtev 15 minuta pre početka glavnog pretresa.
 
Predsednik sudskog veća sudija Srđan Savić napravio je pauzu od oko sat vremena i publika je napustila veliku salu suda da bi se veće i tužilaštvo upoznali sa obrazloženjem odbrane, koje je sačinjeno na šest strana teksta i prilozima foto-kopija na devet strana.
 
Nakon prekida ročišta, sud je odložio pretres na neodređeno vreme, dok o zahtevu ne odluči predsednik Apelacionog suda. Potom će se znati kada će biti zakazan glavni pretres i pred kim.
 
Kako Dnevnik nezvanično saznaje, sud je krajem februara ove godine, dan pre ročišta, dobio podnesak od branioca optuženog u kojem se navode razlozi za izuzeće, a poslednji pretres održan je krajem prošle godine.
 
Inače, okrivljeni je na otvaranju glavnog pretresa osporavao optužnicu, dok je oštećeni naveo da je optuženi izneo niz neistina u dokaznom postupku.
 
Detaljnije o pokušaju ubistva advokata Branislava Travice čitajte OVDE.
  • Sloba53

    02.10.2020 03:58
    Neki advokati su izgleda deo kriminalnih udruženja i tako i brane klijente , zloupotrebom prava i odugovlačenjam postupka do besmisla. Zahtev za izuzeće je za to idealna alatka.
  • Vasa

    29.09.2020 10:17
    doublenet.doo@gmail.com

    Cekam da se na politickom nebu Srbije pojavi stranka kojoj ce programske tacke biti:
    prva: Govnjiva motika
    druga: tv serija "Katran i perje"
    treca: Zatvorska ekonomija

    prema svemu ostalom sam indiferentan.

    Moj glad nice vas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika