Na suđenju za ubistvo Škrbića prikazani snimci iz restorana u trenutku ubistva, naređeno veštačenje

Snimci sa mesta ubistva Vojislava Škrbića 2014. godine pregledani su na jučerašnjem glavnom pretresu u ponovljenom dokaznom postupku protiv Miloša Buhe (49), osuđenog na 17 godina zatvora za saučesništvo u ovom krivičnom delu.
Na suđenju za ubistvo Škrbića prikazani snimci iz restorana u trenutku ubistva, naređeno veštačenje
Foto: 021.rs
Na prikazanom video-zapisu moglo se videti kako Škrbić sedi za stolom ispred šanka pored ulaznih vrata u lokal, u društvu poznanika i razgovara sa njim, piše Dnevnik.
 
U to vreme gosti često ulaze i izlaze, šankeri i kelneri se sve vreme vrzmaju naokolo u neposrednoj blizini da bi u jednom momentu ušli Miloš Buha i prvookrivljeni Dušan Buha. Ceo događaj se odigrao u sekundama.
 
Miloš Buha je prišao stolu kako bi se, kako je juče ponovio, javio oštećenom, a odmah potom njegov prezimenjak je ispružio ruku u kojoj je bio pištolj, prema Škrbiću.
 
Na snimku bez tona vidi se da je Miloš Buha u tim trenucima raširio ruke, što je on opisao kao da je u tom momentu posle pucnja viknuo "ne" i pri tome zauzeo položaj kao da nekoga hoće da razdvoji.
 
Snimak s druge kamere zabeležio je Škrbića kako beži ka kraju šanka, gde je na momenat vido nesigurno stajao, uz pokušaj da održi ravnotežu i ubrzo se srušio. Zabeleženo je i to da su tada gosti zalegli pod stolove, a potom su trčeći izašli napolje, da bi u lokalu ostao uz njega samo drugar povređenog s kojim je prethodno sedeo.
 
Odbrani u vidu trojice branilaca juče je bilo važno da se, između ostalog, sinhronizovanjem snimaka utvrdi momenat kojim bi se pokazalo da okrivljeni Miloš Buha nije zaklanjao telom napadača, da je izašao iz lokala pre nego što je Škrbić pao, te da nije ni video da je ovaj pogođen, nasuprot navodima optužnice.
 
Za sledeći glavni pretres, 27. novembra, zakazano je saslušanje sudskog veštaka. Otvaranje pretresa ovog marta bilo je zatvoreno za javnost ali Dnevnik nezvanično saznaje da je optuženi ostao pri odbrani pred velikim većem kojim je, ovog puta, predsedavala sudija Nataša Vojnović.
 
Ona je, nakon prve pauze na jučerašnjem ročištu obrazložila odbijanje priloženih dokaza odbrane sa izrađenim zamrznutim kadrovima i sinhronizovanim snimcima bitnih detalja događaja time da tako nešto pri sveprisutnoj savremenoj tehnologiji treba da se uradi veštačenjem.
 
Detalje ovog slučaja čitajte OVDE.
  • Vladimir

    28.10.2020 10:01
    Pravda za te!
    I pravda za me, a međuvremenu nadjudskim naporima, novosadska milicija rešava najveće misterije kako ovog, tako i prošlog nam veka! Pravda jeste ponekad spora, ali je dostižna, i sve dok imate ovakve milijajce, gradjani smrdistanci ne boj te se, vas niko ne sme da bije, bre!
  • Eeeee

    28.10.2020 09:18
    Šta je sve radio dugo je i živeo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika